IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малмстрьом: ЕК подготвя мита за американски стоки на стойност 20 млрд. долара

Еврокомисарят по търговията заяви, че те няма да бъдат насочени срещу конкретни американски щати

13:27 | 25.07.18 г. 2
<p>
	Еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом.&nbsp;<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом. Снимка: Архив Ройтерс

Европейската комисия се готви да наложи мита върху американски стоки на стойност 20 млрд. долара, ако Вашингтон въведе налози върху вносни автомобили, заяви еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом пред шведския вестник Dagens Nyheter.

“Надяваме се, че няма да се стигне до това и че ще намерим решение. Ако не, Комисията подготвя доста дълъг списък с много американски стоки. Те ще бъдат на стойност около 20 млрд. долара“, заяви Малмстрьом, цитирана от Ройтерс.

Евентуални нови европейски мита няма да бъдат насочени срещу конкретни американски щати, допълни еврокомисарят. „Не, става въпрос за по-общи стоки като селскостопански продукти, машини, високотехнологични продукти и други неща“, посочи тя.

Малмстрьом заяви, че не смята за сериозно предложението на американския финансов министър Стивън Манучин за отмяна на митническите и немитническите бариери пред търговията и субсидиите, тъй като САЩ имат закони и субсидии, които защитават американската индустрия.

„Опитахме при преговорите за Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) да накараме САЩ да смекчат тези закони. Това беше напълно невъзможно, те не помръднаха и на милиметър“, отбеляза Малмстрьом.

Тя е част от делегацията на ЕС във Вашингтон, която ще проведе в сряда разговори за дългосрочно търговско споразумение. „Като цяло съм оптимист, за тези разговори обаче съм умерено оптимистична. Но човек винаги трябва да опита“, изтъкна Малмстрьом.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 6
studioaa
преди 5 години
Следващата рецесия ще е последна за еврозоната и европейския съюз... Не е това, което мислите - реформа която ще сложи край на рецесиите в Европа, а просто първо валутния и после митническия съюз ще се разпаднат под натиска пукналия се балон и накрая ще имаме срив на доверието към институциите на ес, които ще бъдат посочени за виновни за кризата. Резултатът от това, че бъде, че некомпетентната феминистка от Швеция маскирана като комисар ще е поредния безработен заедно с Драги, Мария Габриел и останалите...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още