IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ обяви окончателния брой на правата в аукциона на ФНИБ

В петък ще бъдат предложени 6 947 881 броя права, срещу които не са записани акции

17:05 | 25.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Аукционът за продажба на правата от увеличението на капитала на „Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ ще се проведе на 27 юли 2018 г. (петък), съобщават от Българска фондова борса. 

На аукциона ще бъдат предложени 6 947 881 броя права, срещу които не са записани акции. Съгласно чл. 42, ал. 4 и 5 от Част IV от Правилника на БФБ АД аукционът се осъществява посредством въвеждане на пазарна поръчка за продажба на цялото количество неупражнени права от страна на борсовия член, обслужващ публичното предлагане на емисията акции.

Поръчката се въвежда в рамките на 1 (една) минута от началото на фазата на въвеждане на поръчки на съответния аукцион. Продължителността на фазата на въвеждане на поръчки е от 13:15 ч. до 13:45 ч. 

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
На аукцион отиват правата, чиито собственици не са проявили желание да упражнят право до крайния срок 20 юли 2018 г. По закон те ще бъдат продадени на аукцион, а собствениците им ще получат продажната цена, докато купувачите ще придобият право да запишат акции от фонда.

Общият брой на правата е 20,15 млн. броя, по едно за всяка сега съществуваща акция. Всяко право дава възможност за записването на една нова акция с емисионна цена 1,9 лв. Това е и текущата пазарна цена.

Крайният срок за плащане на заявените права е 13 август.

От началото на годината акциите на „Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ поевтиняват с 13,67% до средна цена от 1,93 лв. за брой. 

Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:18 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още