IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на Serdika и Paradise Center инвестира 1 млн. евро в румънски мол

Инвестираните средства в търговския център в Плоещ ще бъдат използвани за модернизирането на къта за хранене

10:46 | 26.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Южноафриканският фонд NEPI Rockcastle, който е най-големият собственик на молове в Румъния, съобщи, че ще инвестира един милион евро в проекта Shopping City в Плоещ, съобщава онлайн изданието romania-insider.com.

Средствата ще бъдат използвани за модернизирането на къта за хранене, където ще бъдат открити пет нови ресторанта, включително първият суши ресторант в Плоещ.

Молът в румънския град отвори врати през 2012 г. след инвестиция на стойност 65 млн. евро. Фондът обяви неотдавна инвестиция на стойност 3,5 млн. евро за модернизирането на къта за хранене в най-големия си проект в Букурещ, Mega Mall, само три години, след като той отвори врати.

В края на юни стана ясно, че NEPI планира да разшири мол Promenada в Букурещ, като добави 34 хил. кв. м търговски площи към съществуващите 40 400 кв. м.

Фондът планира също така да построи наблизо офис сграда с площ от 30 хил. кв. м, която да бъде интегрирана в цялостния комплекс. Общата инвестиция в разширяването на проекта възлиза на около 165 млн. евро. Най-забележителният компонент в проекта ще бъде подземен паркинг на седем етажа с 2 хил. паркоместа.

В края на март NEPI започна да строи 18-я си мол в Румъния -  Shopping City в Сату Маре. Търговският център, който е с площ от 29 хил. кв. м, трябва да отвори врати в края на тази година, а инвестицията в него достига 40 млн. евро.

Портфолиото на южноафриканския фонд в Румъния има пазарна стойност от над два милиарда долара към края на 2017 г.

В България NEPI е собственик на софийските молове Serdika Center и Paradise Center, а в началото на май обяви, че започва строителството на мол в Пловдив, който трябва да отвори врати до края на 2020 г. Инвестицията в пловдивския проект е 150 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още