IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google забрани приложения за копаене на криптовалути в Play Store

Компанията направи няколко важни промени в политиката за разработчиците

17:50 | 27.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Google последва стъпките на Apple като забрани приложения за копаене на криптовалути в своя магазин Play Store, пише BBC.

Ъпдейт в политиката за разработчици гласи: „Не позволяваме приложения, които копаят криптовалути на устройства“.

Преди това компанията забрани допълнително добавяните инструменти за копаене на криптовалути за браузъра Chrome.

Ходът бележи още един ход на банките и технологичните компании да се справят с практическите особености на криптовалутите.

Забраната не включва целия софтуер, включващ копаене на виртуални валути. Подобно на Apple, Google заяви, че ще позволи на хората да правят приложения, които им позволяват да управляват копаенето, което се извършва на друго място – в облачна компютърна платформа например.

Копаенето на виртуални валути се превърна в печеливш бизнес през последните години, благодарение на бързия растеж на стойността на утвърдените и новите валути. Процесът на копаене често изисква огромна компютърна мощност, за да може да се извършва бързо.

Когато копаенето се извършва „на устройство“ има риск телефонът да прегрее в резултат от интензивния процес. Освен това може бързо да изтощи батерията.

Някои хакерски групи се насочиха към копаенето на криптовалути.

Рестрикциите в областта на криптовалутите са част от няколко промени, които Google направи в своите политики за разработчиците. Освен това тя ограничи приложенията, които се занимават с продажба на оръжия, амуниции и експлозиви.

Google също така предупреди, че ще започне да премахва приложения, които копират други програми в Play Store и няма да добавя неща, които не са нови или уникални.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:09 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още