IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Swatch Group напуска световното изложение по часовникарско изкуство в Базел

Производителят на часовниците Omega е най-големият изложител

17:49 | 29.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
Swatch Group напуска световното изложение по часовникарско изкуство в Базел

Швейцарският производител на часовници Суоч груп (Swatch Group) напуска Базелуърлд (Baselworld) - редовното годишно световно изложение на часовници и бижутерия в Базел, съобщава в неделното си издание в. "Нойе Цюрхер цайтунг", цитиран от Ройтерс. 

Производителят на часовниците Omega е най-големият изложител на изложението, основано преди повече от един век през 1917 година. Все повече известни марки напускат салона, провеждан всяка година през март, оплаквайки се от високите разходи и недостатъчната възвръщаемост, предаде БТА.

"Swatch Group реши да не присъства на Baselworld от 2019 година", посочва изпълнителният директор на компанията Ник Хайек пред цюрихския всекидневник.

Големите изложители като Swatch се нуждаят от бюджет от около 50 милиона швейцарски франка (50,3 милиона долара), за да покрият разноските за пътуването и хотелските нощувки на персонала и гостите си.

Като причина за оттеглянето на групата Хайек се позовава на високата цена на сградата на изложението - 430 милиона франка - проектирана от прочутите швейцарски архитекти Херцог и Дьо Мьорон (Herzog & de Meuron).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Chasovnici-bg
преди 2 години
Не само Swatch Group напускат изложението. Марки като Rolex и много други луксозни бранда също. Има идея да се създаде ново изложение с база в Америка и да се съботира BaselWorld. Повече по темата може да прочетете в сайта Chasovnici-bg в рубриката "Интересно".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още