IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Heineken очаква спад на рентабилността заради дейността си в Бразилия

Втората по големина пивоварна компания в света разширява все повече бизнеса си в латиноамериканската страна

11:42 | 30.07.18 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Втората по големина пивоварна в света Heineken прогнозира спад на рентабилността си за тази година, разширявайки се по-бързо от очакваното в Бразилия, където бизнесът ѝ е с ниски маржове, предава Bloomberg.

Годишният марж ще се свие с 20 базисни пункта, заяви Heineken в понеделник, позовавайки се и на насрещните валутни ветрове. Коригираната печалба на акция се е повишила с 1,3% до 1,75 млрд. евро през първото полугодие, оставайки под прогнозите на анализаторите.

Холандската компания стана вторият по големина пивовар в Бразилия миналата година, когато купи бизнеса на японския си конкурент Kirin там за около 2,2 млрд. реала (590 млн. долара). Kirin изпитваше трудности в конкуренцията си с Anheuser-Busch InBev и сега Heineken настъпва в борбата на този пазар.

Серията марки на компанията в страната сега включва бранда Schincariol в сегмента за масовия пазар, както и по-скъпите Devassa и Eisenbahn. Бразилското подразделение на Kirin не бе печелившо в момента на придобиване, макар че сега е, а маржовете би трябвало да настигнат средното ниво на Heineken след три до пет години, заяви главният финансов директор на компанията Лоранс Дебро.

„Това би трябвало да доведе до понижаване с до 6% на оценката на акциите, които се представяха добре“, коментират анализаторите на Morgan Stanley в бележка до инвеститорите.

Heineken прогнозираше маржа да се подобри с 25 базисни пункта тази година през февруари, което е под целта на компанията за последните години. По-високите цени на суровините и валутните насрещни ветрове също са причини пивоварът да коригира надолу прогнозата си в понеделник.

AB InBev отчете печалба също под прогнозите миналата седмица, след като разходите за маркетинг по време на Световното първенство по футбол са ударили ръста на печалбата за второто тримесечие.

Продаденият обем бира на Heineken се е увеличил с 4,5% на органична база спрямо оценка за ръст от 3,1%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Bryshlqn
преди 5 години
Превод: "когато купи бизнеса на японския си конкурент Kirin там за около 2,2 млрд. долара."Оригинал: "when it bought Kirin Holdings Co.s business there for about 2.2 billion real ($590 million)."Е, що така?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още