IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмокласниците ще полагат изпити по материал от три учебни години

МОН оповести новостите при външното оценяване за 7-и клас

15:11 | 30.07.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Децата, които завършват 7-и клас в учебната година 2020/2021 г., ще държат изпит и върху произведенията от 5-и, 6-и и 7-и клас. Това е с цел поетапно въвеждане на новите учебни планове.

Министерството на образованието и науката (МОН) оповести новостите при Националното външно оценяване за 7-и клас през учебната година 2018/2019, предаде БТА. 

Запазва се продължителността на изпита от 150 минути. Но той ще започва в 9.00 часа вместо в 10.00.

Учениците, които ще са 7-и клас през предстоящата учебна година, са първият випуск, който е обучаван по новите програми и за който важи в сила регламентът, според който външното оценяване измерва знанията в целия прогимназиален етап.

С цел обаче да не се създават притеснения у родителите и учениците, от МОН са решили изпитът по Български език и литература в частта литература да включва само произведения, изучавани в 7-и клас. Учениците, които ще завършат 7-и клас в учебната година 2019/2020 г., ще полагат изпит върху произведенията, изучавани в 6-и и 7-и клас.

Промяна на датите за Националното външно оценяване за седми клас догодина е малко вероятна, заяви министърът на образованието Красимир Вълчев, цитиран от БНР.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 2
KostadinovK
преди 5 години
Тези от МОН не са наред. Явно че са някакви бездетни които работят там.Няма такава държава с толкова високо ниво на началното и средно образование и толкова ниско на висшето.Побъркват децата от учене. За какво е нужно това?Да се мислят че ромите ще учат толкова?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още