Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Безработицата в България спадна до рекордно ниво

Според данни на Евростат нивото на безработица е най-ниско поне от 2000 г. насам

3
 
4
 
5
kkr
преди 2 години
това платена статия ли е?
2
 
20
 
4
преди 2 години
Няма профилна снимка
"Според данни на Евростат нивото на безработица е най-ниско поне от 2000 г. насам"
От 2000 г. насам или от 2000-та г. насам?
10
 
8
 
3
преди 2 години
Политическата *ган и кретено-масонски бизнес елит на страната се погрижиха тя до 2030-та да остане един град смехономика, основно чуждестранни компании, докато им е изгодно в България, след 2030-та пари за заплати в държавният сектор, за пенсии, за ток, за общ поръчки, за пътища и за бюджет на ромите от поколенията, те ще останат основната средна класа, особено в провинцията.
11
 
37
 
2
преди 2 години
Пълни манипулации. Безработицата се измерва от регистрираните в бюрото по труда. Колко хора изобщо не се регистрират в бюрата по труда? Броят им изобщо не е малък. Отделно много от тях като почнат да се въртят в кръга от ниско заплащане и доректно заминават за чужбина и изобщо не влизат в статистиката за безработицата. Трето, да заетост има, но тук не е важно само факта че хората са заети, а и какъв е размера на заплащането, защото масово работещите попадат в графата "работещи бедни"
18
 
42
 
1
преди 2 години
Мариана Коцева, която е шефка на евростат е известна с големите си манипулации още от времето, когато беше начело на НСИ. Днес броят на заетите е много по-малък отколкото е бил през 2000 година при същата безработица, освен това броят на трудоспособните е намалял с поне 1 милион оттогава заради старост или имиграция. Икономиката е в много по-лошо състояние днес прямо 2000 г, продуктивността е по-ниска, данъците са по-високи и инфлацията днес е 2 пъти по-голяма от ръста на доходите измерена по най-консервативния начин...