IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Qualcomm започна обратното изкупуване на акции

Планът на компанията е да изкупи книжа за 30 млрд. долара

16:36 | 01.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания Qualcomm обяви първата част от своята програма за обратно изкупуване на акции, приета миналата седмица след отказа от сделата за придобиването на NXP Semiconductors, пише Wall Street Journal.

През следващия месец производителят на чипове ще изкупи акции на стойност 10 млрд. долара от планирате общо 30 млрд. долара. Qualcomm стартира модифициран търг в Холандия за придобиването на акции, които се търгуват между 60 и 67,50 долара.

Компанията потвърди плана си да завърши по-голямата част от плана за обратно изкупуване на акции за 30 млрд. долара до края на фискалната 2019 г., която приключва през септември тази година.

Книжата на компанията повишиха стойността си с 3,1% до 63,94 долара преди старта на търговията днес. От началото на тази година до затварянето на борсата в понеделник цената на акциите на фирмата е спаднала с 3,1%.

Припомняме, че Qualcomm се отказа от придобиването на холандския производител на чипове NXP за 44 млрд. долара, след като сделката стана жертва на търговския спор между САЩ и Китай. Китайският регулатор не даде зелена светлина на споразумението в договорения от двете компании срок.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:29 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още