IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неочакван ръст на броя абонати на Sprint изненада анализаторите

Компанията успя да задмине прогнозите за печалбата си

17:05 | 01.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската телекомуникационна компания Sprint успя да задмине прогнозите на анализаторите за тримесечната ѝ печалба, подпомогната от изненадващия растеж на абонатите ѝ на силно притиснатия пазар на смартфони, предава Ройтерс.

Sprint обяви, че броят на новопривлечените мобилни потребители за първото тримесечие е достигнал 57 хил. в сравнение със загубата на 28 хил., която очакваха анализаторите според FactSet.

Книжата на базираната в Канзас компания повишиха стойността си с 2,6% до 5,57 долара преди старта на търговията на Wall Street. От началото на годината цената им е спаднала с 9,8 на сто.

Нетната печалба се е свила до 173 млн. долара, или 4 цента на акция, през трите месеца, завършили на 30 юни. За сравнение, година по-рано тя е била 206 млн. долара, или 5 цента на акция.

В надпреварата да се превърне първата компания, която ще пусне 5G технология в големите американски градове, Sprint се насочва към първата половина на 2019 г. за пускане на мрежата в поне осем града, включително Ню Йорк и Канзас сити.

Компанията е в процес на придобиване от по-големия ѝ конкурент T-Mobile US в рамките на сделка за 26 млrd. долара изцяло в акции.

Sprint разкри, че е привлякла 87 хил. нови абонати, които плащат месечни сметки, което е повече от два пъти от очакваните 40 хил. от анализаторите. 

Общите оперативни приходи са се свили до 8,13 млрд. долара от 8,16 млрд. долара година по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още