IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въвеждането на е-билети в столичния транспорт ще се забави заради жалба

Класираният на второ място консорциум „Софер“ оспорва пред КЗК избора на изпълнител на системата за електронно таксуване в градския транспорт "Си Ен Си София тикетинг систем"

18:57 | 01.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Консорциумът "Софер", класиран на второ място в търга на столичния Център за градска мобилност за избора на изпълнител на системата за електронно таксуване в градския транспорт, обжалва избора на "Си Ен Си София тикетинг систем", пише на сайта на Комисията за защита на конкуренцията.

От жалбата обаче не стават ясни какви са аргументите на консорциума да оспорва търга за „доставка, внедряване и поддръжка на интегрирана автоматизирана система за електронно таксуване и видеонаблюдение в градския транспорт в Столична община и услуги по организиране на управление и отчитане на онлайн продажби на превозни документи".

Обществената поръчка за нова система за таксуване в градския транспорт беше обявена в средата на миналата година в регистъра на Агенцията за обществени поръчки, като прогнозната ѝ стойност е 88 млн. лева без ДДС.

Системата трябва да бъде въведена в експлоатация до 2020 г. и предвижда замяната на хартиените с електронни карти.

Вариантите за таксуване на пътниците ще са за изминато разстояние или за време, като Столичният общински съвет ще избира между двете опции.

Стойността на системата трябва да се вмести в 78 млн. лева. За поставянето на устройствата в превозните средства и обучението на 450 служители на Центъра за градска мобилност се предвиждат още 10 млн. лева.

В поръчката влизат купуване на 1 300 броя устройства за продажба на превозни документи, 4 300 валидатора за наземния градски транспорт и 433 за метрото.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:23 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още