IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пътят на едно мобилно приложение – от създаването до потребителите

Само за година WORDDIO има над 30 хил. сваляния, а най-много интерес към българската разработка има от Англия, Германия, Испания, САЩ и Канада

11:59 | 02.08.18 г.
Пътят на едно мобилно приложение – от създаването до потребителите

Ученето на чужди езици е колкото лесно, толкова и трудно. В съвременния свят пазарът предлага всякакви възможности, но предвид ограниченото време на потребителите, не всички са удобни и рентабилни. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Иван Манев, създател на мобилното приложение Worddio, което съчетава най-ефективните методи за бързо учене на нови думи.

Според него в следващите 30 години всички ще говорят английски език и повече да няма езикова бариера. 

Worddio е на пазара по-малко от година, но вече има 30 хил. сваляния. Мобилното приложение предлага над 7 хил. думи и фрази, записани на 34 езика от оригинални носители на речта, подредени в групи по нива и теми. С този обем от езици и думи Worddio покрива над 90% от населението и езиците, които се говорят масово по света. 

В топ 5 на страните, които имат интерес към него са Англия, Германия, Испания, САЩ и Канада. Най-предпочитан е английският – 80% от потребителите са свалили приложението, за да го учат.

Манев е финансирал своя проект с банков кредит, но все още инвестицията не носи възвръщаемост.

„За потребителите всичко трябва да е максимално ясно, лесно, разбираемо – в първото приложение, което разработихме не бе така. За достигане до потребителите сега използваме изцяло социалните медии. Имаме развита Facebook страница с около 8000 последователи, в Twitter те са около 6000, както и в Instagram. От съвсем скоро, заедно с моите деца, развиваме YouTube канал на Worddio”, коментира предприемачът.

Той сподели още, че скоро продуктът ще може да се използва с месечен абонамент, който отключва всички езици, но ще се запазят и плановете, които използват потребителите им сега.

Вижте още във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още