IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ обяви датата на аукциона за правата на „Северкооп Гъмза Холдинг“

Дружеството излезе на печалба от 36 хил. лв. на неконсолидирана база през второто тримесечие

15:33 | 02.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Датата, на която ще се проведе аукционът по чл.112б, ал.7 от ЗППЦК за продажбата на правата от увеличението на капитала на Северкооп Гъмза Холдинг АД-София, е 7 август 2018 г., съобщават от Българска фондова борса.

На аукциона ще бъдат предложени 2 281 265 броя права, срещу които не са записани акции. Съгласно чл. 42, ал.4 и 5 от Част IV от Правилника на БФБ АД, аукционът се осъществява посредством въвеждане на пазарна поръчка за продажба на цялото количество неупражнени права от страна на борсовия член, обслужващ увеличението на капитала.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Поръчката се въвежда в рамките на 1 (една) минута от началото на фазата на въвеждане на поръчки на съответния аукцион. Продължителността на фазата на въвеждане на поръчки е от 13:15 ч. до 13:45 ч. 

Общият брой акции, обект на публично предлагане, е 2 673 899, като толкова са и издадените права и броят акции, предложени за записване. Номиналната стойност на акциите е 2 лв., а емисионната – 4 лв.

Съотношение между издадените права и новите акции: право/акции: 1/1.  Капиталът на дружеството ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 1 350 000 броя нови акции.

Междувременно в четвъртък беше публикуван и неконсолидираният отчет на „Северкооп Гъмза Холдинг“ за второто тримесечие на годината. От него става ясно, че дружеството успява да излезе на нетна печалба в размер на 36 хил. лв. спрямо загуба от 168 хил. лв., реализирана през същия период на миналата година.

Най-голям принос към положителния финансов резултат имат приходите от лихви и приходите от дивиденти, които за периода април – юни възлизат съответно на 162 хил. лв. и 179 хил. лв.

Свързани компании:

Северкооп Гъмза Холдинг АД(GAMZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още