IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германският производител Audi представи нов електрически прототип

Суперавтомобилът PB 18 e-tron ще дебютира в Калифорния този месец

14:22 | 03.08.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Audi</em></p>

Снимка: Audi

Германският производител Audi публикува първа снимка на новия си концептуален суперавтомобил PB 18 e-tron, който ще дебютира на фестивала Pebble Beach Car Week. Шоуто се провежда ежегодно през август на калифорнийското крайбрежие и е смятано за една от най-важните срещи на ценителите на автомобили.

Името на прототипа е и препратка към автомобила Audi R18 e-tron, победител в "24-те часа на Льо Ман", но абревиатурата PB се разшифрова като Pebble Beach. Колата ще дебютира на 24 май на писта "Лагуна Сека", а след това ще участва в легендарната сбирка на автомобилни ентусиасти The Quail от вечерта същия ден до 25 август.

Повторния си дебют прототипът ще направи на "Лагуна Сека" от 25 до 26 август. Заключителното представяне на автомобила ще се проведе на 26 август вечерта на "Concours d'Elegance" в Pebble Beach. Освен новата кола по време на шоуто Audi ще покаже класически и спортни автомобили.

Технологиите, използвани в състезателната кола, се превърнаха в източник на вдъхновение за различни нови решения при конструирането на новия прототип. Стилистиката на Audi PB 18 e-tron е разработена в новия дизайнерски център Malibu Design Loft.

Други подобни новини четете в сайта на Automedia

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:51 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още