IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговският дефицит на САЩ се е задълбочил през юни до почти 47 млрд. долара

Дефицитът при обмена на стоки на САЩ с Китай е нараснал с 1,3 на сто до 32,45 милиарда долара

17:30 | 03.08.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Търговският дефицит на САЩ се е задълбочил през юни до 46,3 милиарда долара под натиска на нов спад на износа на коли и самолети и увеличение на вноса и въпреки твърдото намерение на президента Доналд Тръмп да постигне равновесие в търговския обмен, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Дефицитът при стоките и услугите се е увеличил със 7,3 процента до 46,3 милиарда долара - за първи път толкова много от 19 месеца насам, като износът е намалял с 0,7 процента до 213,8 милиарда долара, а вносът се е увеличил с 0,6 на сто до 260,2 милиарда долара.

Данните бяха публикувани днес от американското министерство на търговията в момент, когато Китай издигна нови заплахи за търговски контрамерки срещу решението на Вашингтон да увеличи митата за китайския внос.

Анализаторите очакваха през юни търговският дефицит на САЩ да достигне 45,6 милиарда долара след 18-месечния минимум от 43,1 милиарда долара през май.

С натрупване от началото на годината тенденцията остава същата - дефицитът е нараснал със 7,2 на сто до 291,2 милиарда долара.

През юни износът на граждански самолети е намалял с 200 милиона долара, на автомобили - с 900 милиона, а вносът на фармацевтични и петролни продукти е нараснал съответно с 1,5 и 1,2 милиарда долара.

Дефицитът с Европейския съюз се е увеличил със 7,8 процента. 

Дефицитът при обмена на стоки на САЩ с Китай е нараснал с 1,3 на сто до 32,45 милиарда долара, с Канада се е увеличил с 22,4 на сто, а с Мексико - с 14,25 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
red6
преди 5 години
Ами то търговията на световно ниво не е като да лееш бетон и да обявяваш фалит на по 10г веднъж. Ефекта на тромбона се нарича това.П.с. много ми е интересно къде са под такива статии флейтаджийте на тромбона? Ама винаги става така като се сблъска популизма със реалния свят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още