IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проект на „Технолинк Парк“ получи сертификат за инвестиция клас А

Стойността на вложението е 6,6 млн. лева

12:56 | 07.08.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Проектът „Технолинк Парк“ на „Интерлинк Груп“ АД в Индустриална зона Марица, част от Тракия икономическа зона, получи сертификат за инвестиция клас А от министъра на икономиката Емил Караниколов.

Стойността на инвестицията е 6,6 млн. лева и се предвижда назначаването на 10 нови служители, съобщават от Министерството на икономиката.

Инвестиционният проект обхваща дейности, свързани с довършителни работи по изграденото едноетажно складово хале и изграждане на още три еднотипни логистични сгради с общо осем складови помещения с 24 рампи, тир паркинг за 18 тежкотоварни автомобила и сграда за охрана с пропускателен пункт. Новите складови площи ще осигурят капацитет на дружеството да осъществява икономическата си дейност.

От началото на 2018 г. по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) са издадени 15 сертификата (тринадесет за клас А, един за клас Б и един за приоритетен инвестиционен проект). Общо предвидените инвестиции възлизат на 690 млн. лв. и се очаква разкриване на 1316 нови работни места. Шест от проектите се осъществяват във високотехнологични производства и услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 5 години
Този технопарк, дето служел /чувам/ само за усвояване ли? Еха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още