IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американски екоскептици: Климатичните промени са измислица

Първата американска енергийна конференция заложи на политиката на Тръмп за стимулиране на добива на изкопаеми горива и обърна гръб на призива на ООН

16:49 | 10.08.18 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Джо Лаймкюлър, вицепрезидент по добивите към LLOG Exploration, Ройтерс</em></p>

Снимка: Джо Лаймкюлър, вицепрезидент по добивите към LLOG Exploration, Ройтерс

Отделянето на въглероден диоксид в атмосферата ще направи планетата по-зелена, Организацията на обединените нации (ООН) лъже за климатичните промени, за да контролира глобалния енергиен пазар, а вятърната и слънчевата енергия са „глупави“.

Това са част от посланията, които изплуваха след края на енергийната конференция America First Energy Conference, провела се в Ню Орлиънс тази седмица, организирана от някои от най-големите противници на идеята за климатичните промени. На нея присъстваха и редица представители от администрацията на американския президент Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

Втората годишна конференция, организирана от консервативния мозъчен тръст Heartland Institute, събра говорители от JunkScience, Committee for a Constructive Tomorrow, както и от Center For Industrial Progress, заедно с представители от администрацията на Доналд Тръмп и министерството на вътрешните работи. 

Конференцията отрази политическия възход на екологичния скептицизъм въпреки увеличаващите се научни доказателства за тревожното състояние на околната среда – включително и от американските правителствени агенции, според които изгарянето на петрол, въглища и природен газ затопля планетата и предизвиква суша, наводнения, горски пожари и по-чести бури.

Подобна конференция атакува връзката между изкопаемите горива и климатичните промени през изминалата година, привличайки тогавашния шеф на Агенцията за опазване на околната среда Скот Пруит. Пруит беше назначен от Тръмп, за да смени посоката на климатичните инициативи на кабинета на Барак Обама и да отмени регулациите, които възпират петролните сондажи и добива на въглища. Той обаче по-късно напусна заради серия от скандали на етническа база.

Представителите на американската власт, които се присъединиха към конференцията, обявиха намеренията на Белия дом да изчисти пътя за разширяване на мащабите на петролната индустрия, като избегнаха коментар относно климатичните промени.

Говорителят на министерството на вътрешните работи Хийдър Суифт заяви в имейл, че представители на министерството „говорят на хиляди конференции всяка година и споделят идеи с различни групи от индивиди“.

Тим Хюлскамп, президент и главен изпълнителен директор на Heartland Institute, заяви, че представените на конференцията мнения скоро ще бъдат доказани като верни от американската политика“.

„Левите претенции за показването на нивото на световния океан са преувеличени или откровено неправилни“, смята Хюлскамп. Той определи твърденията на ООН за промените в климата като „фалшива наука“ и мотивите на организацията като „желание за [налагане на] сила и контрол“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 4 rate down comment 0
KostadinovK
преди 5 години
Хайде, заровете още повече глава в пясъка. Може да видите нещо. Само да не ви изгори *** през това време.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
KostadinovK
преди 5 години
Хайде, заровете още повече глава в пясъка. Може да видите нещо. Само да не ви изгори *** през това време.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
Sakamano
преди 5 години
Климатичните промени не са измислица, макар и да са доста преувеличени. Цялото противопоставяне се дължи на борбата между две икономически лобита. Едните преувеличават екологичните проблеми, другите ги омаловажават. Истината както винаги е някъде по средата, но хората не са склонни на компромиси, защото вече са въвлечени емоционално. Медиите само задълбочават конфронтацията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 4
khao
преди 5 години
фалшива наука ... това вече ми напомня на нещо и то не е добро ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
thehappyroger
преди 5 години
Някои от кретено-масонските фекалии вече напълно късат връзката си с обективната реалност на Космоса и здравия разум, следващите 10 години планетата ще се измени така, че този петрол няма да има кой да им го купува. Цивилизацията няма да може въобще да функционира нормално заради планетарните изменения, а САЩ има потенциал да ги няма на картата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още