IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Heineken обмисля затваряне на заводите си в Бразилия заради съдебен спор

20:22 | 10.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Heineken NV, която е вторият по големина производител на бира в света, обмисля затварянето на два завода в Североизточна Бразилия като „крайна мярка“, след като местен съд нареди на компанията да продава бира и безалкохолни напитки в региона на цени, които й носят загуби, съобщава Ройтерс.

“Heineken води съдебен спор с Grupo LGH, който се отнася за продажните цени на продуктите й в щатите Пернамбуко и Параиба“, казва се в съобщението. Съдът постановява в решението си Heineken да продава бира и безалкохолни напитки на местен дистрибутор на цени, които не й позволяват да покрива разходите си, съобщи компанията.

“Заради тези изопачения Heineken преосмисля стратегията си в североизточните щати и обмисля крайни мерки“ като затваряне на заводите. Двата завода, които може да бъдат затворени, се намират в щатите Баия и Пернамбуко, става ясно от съобщението. То не разкрива подробности за микса от продукти в тези заводи.

След като миналата година Heineken закупи губещия бизнес в Бразилия на японската компания Kiring Holdings за 1,2 млрд. долара, тя оперира 15 завода в страната.

През първото полугодие Heineken понижи очакванията за печалбата си за цялата година заради слабостта на валутата на някои по-доходоносни пазари и експанзията в Бразилия.

Вестник Valor Economico съобщи в петък, че затварянето на заводи се обмисля, защото съдебното решение е донесло обща загуба от 90 млн. реала (23,4 млн. долара) миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още