IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Валери Симеонов затвори “Какао Бийч" и дискотека "Хедон" в Бургас

Заведенията не са спазили изискванията за спиране на музиката на открито след 23 часа

12:57 | 13.08.18 г. 1
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

След многобройни сигнали при извършена проверка на 5 август, заради неспазване на изискванията за спиране на музиката на открито след 23 часа, са затворени "Какао Бийч" и дискотека "Хедон", каза вицепремиерът Валери Симеонов.

"И на двете места са установени мероприятия, някакви там концерти с по няколко хиляди човека, които са присъствали в откритите площи на плажа и пред “Какаов плаж“ и пред "Хедон". Това не е лична вендета, а към тези две заведения е приложена крайната мярка, защото многократно са нарушавали закона, уточни Валери Симеонов, цитиран от БНР.

Вицепремиерът Симеонов е внесъл сигнал до прокуратурата срещу кмета на Созопол Панайот Рейзи за издадени разрешения за работа на незаконно построени обекти, които нямат строителни документи.

Припомняме, че промените в Закона за защита от шума в околната среда бяха предложени от вицепремиера Валери Симеонов и одобрени от парламента. Предвижда се забрана за шум от заведенията в курортите и в жилищните квартали за времето между 23 часа и 8 часа, както и между 14 и 16 часа.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 5
penman
преди 5 години
Браво на Симеонов!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още