IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имение в Копенхаген бе продадено за 11 млн. долара

Това прави имотът най-скъпо продадената къща в страната от 2008 г. насам

19:58 | 13.08.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Имение в луксозен квартал в северните части на Копенхаген бе продадено за сумата от 70,5 млн. крони или приблизително 11 млн. долара. Това го прави най-скъпо продадената къща в страната от 2008 г. насам, съобщава Bloomberg.

Имотът, който е с размер от 347 кв. м и се намира в Hellerup, преди е бил собственост на филмовия режисьор носител на награда „Оскар“ Били Август. Според местни медии настоящият продавач е закупил имението от режисьора през 2015 г. за сумата от 37 млн. крони.

Цените на имотите в Копенхаген започнаха да се съревновават с рекордите за града и страната, поставени преди финансовата криза от 2008 г. Само през юли цените на жилищата за година скочиха с 4,5%, по информация на най-голямата ипотечна банка в Дания Nykredit.

След близо шест години на негативни лихвени проценти жителите на Копенхаген се радват на имотен бум, който ги прави по-богати от всякога.

Според данни на сайта Boligsiden.dk от април цените на апартаментите в датската столица са нараснали с около 10% през февруари спрямо същия период на миналата година. Ипотечният отдел на Danske Bank A/S, най-голямата банка в Дания, отбелязва, че цените растат въпреки затягането на правилата за кредитиране и повишаването на лихвите по ипотеките. Освен това от 2021 г. датчаните плащат по-високи данъци върху жилищата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още