IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Специализираният съд отложи решението за освобождаването на Биляна Петрова

В четвъртък трябва да стане ясно дали заместничката на Десислава Иванчева ще бъде пусната на свобода

15:34 | 14.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Специализираният наказателен съд отложи за четвъртък решението си дали да пусне на свобода бившия заместник-кмет на "Младост" Биляна Петрова.

Дотогава, по настояване на защитата ѝ, тя ще бъде прегледана от лекар, който да прецени дали здравословните ѝ проблеми са съвместими с условията в следствения арест, предава БНР. 

Кметът на район "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова бяха задържани при акция за корупция през април, заедно с бившия кмет на района Петко Дюлгеров.

По време на ареста у тримата бяха намерени общо 70 хил. белязани евро.

Петрова беше уволнена в съдебната зала по време на заседанието на Специализирания апелативен съд на 7 юни, който трябваше да реши дали да отстрани нея и Десислава Иванчева.

След като заповедта за уволнението ѝ беше предоставена на съдебния състав, той прекрати делото по отношение на Петрова и нареди на съдебната охрана да я изведе от залата. Седем часа по-късно Иванчева също беше отстранена от поста си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:25 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още