IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alexa и Cortana завършиха обвързването си

Приложенията на Microsoft и Amazon се обединяват срещу конкурентните виртуални асистенти на Apple и Alphabet

18:13 | 15.08.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Потребителите на приложенията на Amazon и Microsoft – Alexa и Cortana вече имат достъп до функциите и на двата виртуални асистента, предаде CNBC, цитирайки съобщението на двете технологични компании от сряда.

Интеграцията дава на Alexa и Cortana повече предимства на приложенията в конкуренцията им с асистентите на Apple и Alphabet – Siri и Google Assistant.

Например, потребителите, използващи Cortana вече могат да поръчат продукти извън Amazon или да управляват поръчките си с гласови команди. Също така, използващите говорителите Echo могат да създават нови събития в календара и да отговарят на имейли с помощта на Cortana. 

Този ход от страна на двата технологични гиганта идва близо година, след като Microsoft и Amazon разкриха своя план за съчетаване на своите асистенти.

Въпреки че приложението на Apple Siri изпревари Cortana и Alexa, появявайки се на пазара още през 2014 г., то притежава прекалено малко възможности, главно заради идеята на неговите разработчици да го обвържат с други асистенти.

За сравнение, Alexa има повече о 45 хиляди „умения“, докато Cortana разполага с над 250. Amazon има водеща роля и при доставките на интелигентни говорители.

Microsoft и Amazon пускат обединението на приложенията за потребителите в САЩ. Компаниите ще поискат от потребителите обратна връзка, за да могат да направят съответните подобрения ако са необходими такива. Все още, обаче, няма информация за това как обвързването на двете технологии ще бъде достъпно извън пределите на САЩ.

Вижте още технологични новини в материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още