Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Как Мъск подари 1 млрд. долара на продавачите на късо

Сълзливото излияние на предприемача пред NYT доведе до сериозен срив на цената на акциите на Tesla

   1| 2| 3    
0
 
1
 
21
khao до: Императорът
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
аз ти отговорих многократно колко тесли имам, ама ти не можеш да четеш ... а малкото което успяваш, не можеш да го разбереш, що да ти пиша пак ?
2
 
1
 
20
Императорът до: zelka007
преди 8 месеца
Скъпи ми Зелков:

Ако имаше повече стаж като инвеститор - и ако четеше и следеше форумът достатъчно дълго - щеше да имаш и други примери за подобни възможности за печалбарство, вкл. реализирани от спекуланти. Има тук - в колективът - един човек - Софикс се казва, дето дълго прави спекулативни врътки с акции на Химко - които се колебаеха на цена от 2 лева до две стотинки. Това по никакъв начин не променяше фактът, че ЦЯЛОТО ХИМКО не струваше два лева.

Така и тесличката - никога не съм отричал (опровергай ме, ако можеш), че акцията става за спекулка. Това, което съм казвал винаги е, че компанията е пълен ***, а мъск е мошшшшеник и измамник. ЗА МЕН - като за инвеститор, а не са спекулант - тая акция не струва нищо, щом не носи нищо. Спекулантите да си ги връткат и да печелят от тях, това си е тяхна работа. Но да внимават - защото "инвестиринато" в Теслички сега е като "инвестиране" в Химко и Кремиковци преди 12-15 години - игра на чер Петър - много е забавно - ама не и за тоя, в когото Петърът ще остане накрая.

За останалите кибици и смешници, дето са драскотили след тебе - с много такива като вас съм се разправял през годините - ама аз съм още тук, а те отдавна са в небитието. Навремето - заради горецитираните Химко и Кремиковци - имаше истинска война в Инвесторът - ама тия, дето слушаха палячовците - изгоряха с много пари.

Впрочем - въпросът, който съм ви задавал, остава да виси със страшна сила - КОЛКО ОТ ВАС ИМАТ ПОНЕ ЕДНА ТЕСЛИЧКА?

Зелев - имаш ли? Жулиан? Гошенце - а ти, мойто момче? Кхаов не го и питам даже - той е професионален трол.

Виждате ли разликата? - Аз съм инвеститор - и когато харесвам някоя компания, аз заставам зад мнението си с парите си. Някои други туканка - са просто едни кибици и нищо повече. Гошко - знаеш ли на какво се казва: "кибик"?

Зелков - и аз обичам зелета - особено салата Бай Тошо - морков и зеле, със зехтинец и ного оцетец... но това няма нищо общо с темата :)
2
 
0
 
19
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
"Ай чиститу!"
https://markets.businessinsider.com/news/stocks/tesla-stock-price-saudi-arabia-talks-to-electric-competitor-lucid-2018-8-1027470470
2
 
4
 
18
khao до: georgi_shum
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
:) ясно, аз само ръчкам ... докато е топло :):)
2
 
5
 
17
georgi_shum до: khao
преди 8 месеца
Според мен в случая Зелката много тъкмо се е.бава с мазно.косия паля.чо :) Дето се самонадъхва че е инвеститор, а в същност е треторазряден вложител.

1
 
5
 
16
khao до: zelka007
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
демек само ти и той в целия форум си мислите че императрицата е истински инвеститор :):)
0
 
9
 
15
zelka007 до: Императорът
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Скъпи Императоре - на целият форум смятам е ясно вече , че сте инвеститор следящ изкъсо пазара на свободните акции и това кои от тях носят дивидент . ако сте имали възможност преди 8 години да закупите 1000 теслички на стойност 17$ всяка , колко щяхте да сте изкарали към днешна дата например от продажбата им ? доколкото съм запознат обикновенните акции на Тесла не се купуват с цел дивидент , по тях НЕ СЕ ИЗПЛАЩАТ дивиденти по дефолт до второ нареждане , всичко се реинвестира в развойна дейност . с тях се търгува спекулативно на борсата - демек дебнеш тънка цена и продаваш на по-висока в общия случай :))) ... за разлика от Вас тойота са купили в началото акций за 50.000.000$ , дали съжаляват не знам . знам , че купуваха доскоро от тях задвижващи електрически системи за електрическите си RAW 4 . друга уважавана от Вас компания Даймлер е закупила акции за 50.000.000$ през 2009г и преди около 3 години ги продадоха за 780.000.000$ , дали разбират от акции не знам. знам че използват за електрическите си коли закупени от Тесла задвижващи системи . и двете компании смятат Тесла за надежден доставчик на задвижващи електрически системи , смятат че е иновативна компания с много добри продукти , достойни за тяхното производство в общия случай ... това че е велика компания не е въпрос на спор - факт е . дали ще започнат да изплащат дивиденти - ами не знам , не мога да съм Ви полезен за взимане на инвестиционно решение . смята че за Вашите цели взимате решения самостоятелно и се справяте прекрасно ... предполагам .

Зелето е готин зеленчук м/у другото . интересен факт е че при консумация на зеле , организма получава по-малко енергия от разграждането му отколкото "харчи" за това :))) . демек полезен заленчук за редуциране на излишна телесна маса :))) . в личен план обичам хубаво сготвено българско зеле с пилешко :))) .
1
 
9
 
14
khao до: Императорът
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
точно преди 8 години някъде беше ИПО-то им, при 17 долара на акция, ако беше взел тогава 1000, дали нямаше да те е донесло повече от цент, а ?
И това ми бил инвеститор, не ти не си инвеститор, ти си един устат тъ.пак, който е вкарал 2000 лева в акции за самочувствие :):) ... та ако беше вкарал тогава в 1000 акции, сеща щеше да имаш 300 000 + в зелено !
11
 
2
 
13
Императорът до: zelka007
преди 8 месеца
Драги Зелков - аз съм инвеститор и за мене това, колко яки били Теслите - са просто празни приказки. Това, което ме интересува е, че ако бях си купил дори 1000 теслички преди 8 години, досега нямаше да съм получил от тая "велика компания" дори и един цент.

Това е. Бих инвестирал и в производител на зелета, стига да имам добър доход от това.
2
 
7
 
12
khao до: Императорът
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Аз съм прочут - ти си анонимник,
---
прочут *** :):) .... не е за хвалене