Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Може ли Италия да възроди евро кризата?

Загрижеността идва на фона на пазарните безпокойства за италианския дълг и крайните изказвания на политиците в Рим

2
 
6
 
8
abdul до: george353
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
сърплъс, по-неграмотен текст скоро не бях чел.
2
 
10
 
7
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Всеки един заем е лайабилити което зависи от големината на заема. Ако заплатата ти заминава до стотинка всеки месец, тогава има значение дали ще вземеш нови 5 или 50лв. Италия има БВП от $1.8 а дължи $2.7 трлн. По мойта проста логика, при това положение няма как да имат сърплъс с който да погасяват лихвените натрупвания + нови заеми. Мисля си, че това ще доведе до гараж сел на държавни асети, поставяне на Италия в някакъв особен финансов режим, каквото и да означава това, или фалит който ще доведе до срив на европейската финансова система с неясни глобални последици на фона на общата задлъжнялост от $247 трлн.
7
 
8
 
6
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Проблема е повече политически отколкото икономически. Просто е дългове винаги е имало и Винаги ще има, но няма ли сговор няма ли нормалност няма и правилно движение и развитие. Нима САЩ да нямат дългове? Нима долара им да е в по-добро положение? Не мисля. Въпрос на национален интерес е и всеки кланя глава пред това. Тук при нас го няма. Явно е крайно време да се наложи този модел. Централизирана власт, един човек и точка. Най-голямата сила на ЕС е и нейната най-голяма слабост.
4
 
11
 
5
abdul до: neverland
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Хаха. Може, ама ще са не повече от 4 щата (държави), и *** не е от тях.
15
 
5
 
4
преди 9 месеца
Сега Европейския съюз влияе за страданията на Италия.
Все още обществеността не зачита, че Европейският съюз е без защита срещу щетите от нямането на пълна икономическа стойност на еврото. Тази съдбовна грешка подсигурява провалът на еврозоната.
Възможностите са:
1. При незачитането на вредите от дейността Европейската централна банка да прилага еврото без защита срещу щетите от нямането на пълна икономическа стойност на еврото — вредите от дейността Европейската централна банка да прилага еврото без защита срещу щетите от нямането на пълна икономическа стойност на въведената парична единица се увеличават.
2. За устойчив европейски просперитет е необходима защита срещу щетите от нямането на пълна икономическа стойност на еврото.

2
 
18
 
3
преди 9 месеца
при дълг над 2 трилиона.... хич ;)
2
 
13
 
2
Mohave _ до: neverland
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Когато страни като Италия напуснат ЕС доброволно .
10
 
7
 
1
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Кога най накрая ще преминем към обединени европейски щати...ех