Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Евростат: Едва 2% от българите пътуват зад граница по туризъм

Почти всеки трети българин е ходил на екскурзия у нас или в чужбина през 2016 г., но въпреки това оставаме на дъното на класацията по туризъм

0
 
1
 
6
neverland до: Грую Груев
преди 2 години
Няма профилна снимка
Не не, виж какво са написали:
-"Според данните на европейската статистика над 1,8 млн. сънародници са направили поне веднъж пътуване с цел туризъм през 2016 г."
-"...като само 2% от пътуващите българи са избрали туризъм зад граница..."

Демек 2 % от 1.8 млн(от общо пътувалите с цел туризъм), а не от цялото население изобщо.
А 2% от 1.8млн е 36 000 души. дори не са 140 000, а 36 000!
Абсолютно никакъв шанс, тия са били пияни, като са правили тази статистика.
Верно, че ИТ-ита и лизинговите автомобили не са мерило, но това е невъзможно малка бройка, толкова само ходят на "кафе в Букурещ".
0
 
5
 
5
преди 2 години
Евростат = голяма грешка в случая.
1
 
7
 
4
FNM
преди 2 години
Няма профилна снимка
Пълни глупости. Само в Гърция и Турция на почивка ходят много повече българи.
1
 
11
 
3
Грую Груев до: caller
преди 2 години
Разбира се, че не е точна и няма и как да бъде точна - 2% от 7 милиона население е 140 000 души. Ако някой ми каже, че няма 140 000 българи, които са отишли на почивка само в Малякия, бих му препоръчал да се прегледа :) Толкова отиват само по Великден и Септемврийските празници.
Проблемът със стъкмистиката е един - твърде много разчита на екзит половете, които са с огромна стаитситическа грешка. Примерно питат 1 на 100 - ма вие за чий сте в Малякия, и понеже бай Ганьо е много страхлив на тема укрити доходи, веднага вика - аааа, аз само така, за малко, нямам пари, баце, много съм беден. Та така - само се замисли дали няма 140 000 българи, които да са отишли на почивка в чужбина и веднга ще разбереш колко е грешна тази стъкмистика :)
5
 
3
 
2
caller до: Грую Груев
преди 2 години
Няма профилна снимка
Предполагам, че статистиката е точна, все пак като минаваш граница те отбелязват че си минал. Половин столица може и да се изнася да почива навън, но в останалата част от страната процентът е много малък, главно заради невъзможността човек да си позволи подобна почивка с провинциални доходи.
1
 
9
 
1
преди 2 години
Оф, явно пак съм вдигнал процентите. Предполагам, че под чужбина не разбират Малякия, тъй като половин София се изнася натам поне веднъж годишно! Стъкмистика?