Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Доставчици на Tesla: Притеснени сме заради забавени плащания

Малките доставчици твърдят, че през последните месеци американската фирма не им е превела дължима сума за предоставени услуги

   1| 2    
3
 
1
 
17
khao до: deant
преди 1 година
Няма профилна снимка
и защо смяташ така? До сега всичко което е обещал го е доставил, със закъснение де, но го е доставил ... а не беше едно или две неща за които всички го обвиняваха че са невъзможни... Заслужил си е кредита на доверие и за това го получава... Кой може да планира правилно изобретения на нови решения, според мен никой на тая Планета
2
 
2
 
16
deant до: zelka007
преди 1 година
Аз пък смятам, че освен пари на кредит му дават допълнително и доверие на кредит. засега не се справя с изплащането и на двете.
1
 
0
 
15
zelka007 до: KPetkov
преди 1 година
Няма профилна снимка
"Предполагам няма нищо общо с наближаващия матуритет на едни 1-1,5 милиарда долара задължения и 15 години отрицателни парични потоци (оперативни - инвестиционни)"

значи последните 8 тримесечия има 6 с отрицателен финансов поток , по-назад не съм гледал . не съм някакъв вярващ или наивник , просто ме радва размаха на Мъск и начина на работа . това че прави неща полезни за цялото човечество и влачи след себе си промяна . факт : дългосрочните дългове на компанията са 9,5 млрд. което не е голям проблем . факт : краткосрочните дългове с предстоящ падеж са около 2 млрд. а парите в брой са около 2 млрд. :))) , което води до актуална опция за фалит по глава 11 (защита от кредитори и преструктуриране на дълговете) . факт : супер надценена компания според акциите си спрямо производството на автомобили в сравнение с другите автопроизводители . за тази пазарна оценка би трябвало да продава по 1 млн. автомобила на година , а те наскоро успяха да постигнат 40.000 за тримесечие . факт : при окончателна настройка на поточната линия във фермонт сигурно ще стигнат 500.000 на година но това без завод в китай е доста далеч от 1.000.000 :))) , а за последното от къде ще копат пари не ми е ясно ... така изброеното достатъчно ли е ? мога още да пиша :))) ...

смятам че са велика компания а Мъск е много добър в това което прави . точка . :)))
1
 
4
 
14
преди 1 година
Пича ви сваля звезди, вие му се връзвате...
3
 
1
 
13
khao до: KPetkov
преди 1 година
Няма профилна снимка
и някоя друга година условно.
-----------
щото вие двамата крeтeни сте решили така или има и обективни причини ?
0
 
5
 
12
zelka007 до: KPetkov
преди 1 година
Няма профилна снимка
нищо не сравнявам :))) ... говориш за система за плащане и кое как било . обяснявам . предоговарят . не съм им адвокат . ако мислиш че се става лесно доставчик на някоя търговска верига или производител от нивото на тесла . пробвай . стоковия кредит е първото с което те натискат . фирмата в случая няма нищо общо . кеф ти тесла , кеф ти кауфланд , кеф ти теско , кеф ти сименс , кеф ти даймлер . и нали не мислиш че ей сега са се сетили че имат плащане след някой и друг месец и я да съберем някой и друг лев от тук от там :))) ... доста е сложно по принцип но всичко се свежда до това да могат да си плащат на доставчиците и дълговете . затова следят изкъсо обема на поточната линия . при 3800 произведени на седмица - плащат оперативни разходи на ръба , при 5500 - всички производствени разходи и покриват лихвите по кредитите , над 8900 на седмица покриват абсолютно всичко и излизат на печалба . около 10000 на седмица предполагат че ще произвеждат към края на 2018 или първото тримесечие на 2019 . дали ще успеят и идея си нямам . на мен лично ще ми е интересно да проследя развитието им . ако имах достатъчни кинти бих си купил Тесла С - ама нямам . е - императора писа че ще играе на късо с/у тях :))) ...

п.с. кво им е на фантастико ? :))) най-добрата българска търговска верига . най-ефективния магазин тип супермаркет в БГ , за обща култура го казвам , е един от магазините на фантастико - работил съм с този магазин специално и мога да потвърдя че е така .
5
 
2
 
11
KPetkov до: Императорът
преди 1 година
Няма профилна снимка
Няма, няма. Най-много да му треснат една глоба и някоя друга година условно. Възможно е и временна/постоянна забрана да бъде изпълнителен директор на публична компания.
5
 
4
 
10
KPetkov до: Анонимен
преди 1 година
Няма профилна снимка
Браво, бе. Да сравняваш Кауфланд и Фантастико с Тесла ?!? :) Интересно, защо първо срокът за плащане е бил 60 дена, а сега врънкат доставчиците за два пъти по-дълъг срок. Предполагам няма нищо общо с наближаващия матуритет на едни 1-1,5 милиарда долара задължения и 15 години отрицателни парични потоци (оперативни - инвестиционни).
0
 
4
 
9
zelka007 до: Анонимен
преди 1 година
Няма профилна снимка
системата на форума ме писА анонимен :)))
0
 
10
 
8
zelka007 до: KPetkov
преди 1 година
Няма профилна снимка
хммм ... сигурно в кауфланд и фантастико-дар не са чели за тази практика от 30-60 дни за нехранителни стоки :))) ами направо на 120 дни го отмятат :))) . от фалит по принцип никой не е застрахован . факт , че им се пече яйце на д.у.п.е.т.о. в тесла с отрицателния финансов поток . но пък правят всичко възможно да го редуцират . факт е че в номинална стойност загубата расте . но и факт е че в относителна стойност намалява драстично , с тенденция за положителни стойности ... нека да завърши тримесечието пък пак ще четем информация от отчетите :)))