IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Й. Фандъкова: Имам забележки към "Топлофикация" и комуникацията ѝ с гражданите

Следващата пролет започва реконструкция на трасето на трамвай номер 5, обяви още кметът на София

15:52 | 21.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Столична община</em></p>

Снимка: Столична община

Имам забележки към "Топлофикация" по отношение на координацията и комуникацията с гражданите и тази сутрин съм разговаряла с директора на дружеството по тези проблеми. Това коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова, която днес провери как върви възстановяването на градината при обръщалото на трамвая в кв. "Княжево.

Повод за изказването ѝ е репортерски въпрос относно дългите повторни спирания на топлата вода в много квартали на столицата. Необходимо е "Топлофикация" да бъде по-дисциплинирана, коментира Фандъкова, цитирана от БТА, и отбеляза, че има и сериозна необходимост от инвестиции, защото и мощностите, и мрежата са много остарели. Според нея обаче хората трябва да бъдат информирани много сериозно, включително и за причините и за сроковете за спирането на топлата вода. Трябва да има по-добра координация, за да може спиранията на водата да са координирани и минимални, обясни още столичният градоначалник. 

Йорданка Фандъкова съобщи още, че трамвай номер 5 ще стане бърз трамвай след реконструкция на релсовия път и закупуването на нови превозни средства. Тя отбеляза, че от вчера има избран изпълнител за реконструкцията на трамвайните релси, а цялостната реконструкция на трасето трябва да започне напролет. Този ремонт ще спомогне да се подобри чувствително транспортното обслужване и ще даде възможност на хората от "Княжево" да слизат бързо и удобно до центъра на града.

Градинката, която се ремонтира в момента, е с площ от пет декара, проектът за възстановяването е на стойност 550 хил. лв. Дейностите трябва да приключат до края на годината. В момента се правят нови алеи, две детски площадки, ново осветление на цялото пространство, извършва се озеленяване. Ще бъде възстановена чешмата, която е в подстъпите на пътя за Витоша.

През тази година се работи по общо 10 обекта в паркове и градини на територията на столицата. Вече е приключила реконструкцията на входа на Южния парк и той е отворен, остава да се работи по някои алеи в парка, каза Фандъкова и допълни, че е започнало възстановяването на розариума в Борисовата градина, както и вторият етап от реконструкцията на Северния парк. Очаква се да бъде избран изпълнител на ремонтните дейности на парковото пространство около езерото в кв. "Дружба".

В отговор на репортерски въпрос кметът Фандъкова посочи, че е направена необходимата организация в учебните заведения, където ремонтите ще продължат и след 15 септември, да не се пречи на учебния процес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още