IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SAP стартира блокчейн базиран проект за проследяване на снабдителни вериги

В разработката на глобалната платформа за мониторинг на снабдителни вериги участие имат още и Intel, Hewlett Packard Enterprise Co., UPS и A3

15:21 | 22.08.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: unsplash.com</em></p>

Снимка: unsplash.com

Немският софтуерен гигант SAP AG е стартирал партньорство с над дузина компании в сферата на фармацевтиката, технологиите и доставките, за да създадат блокчейн (blockchain) базирана система за проследяване на снабдителни вериги, за която се очаква да засили прозрачността и да гарантира автентичността на хранителни и фармацевтични стоки.

Проекта SAP Cloud Platform Blockchain се ръководи от SAP AG, но в разработката му вземат участие доставчици като Maple Leaf Foods, Johnsville, Naturipe Farms, Tate & Lyle, Natura. Потребителите на Cloud платформата на SAP могат да изпробват Blockchain услугата, посочва Хала Зейнт, президент на веригите за доставка и производството в SAP. Съвсем скоро потребителите ще могат да използват различни приложения, за да осъществят връзка между блокчейн мрежата и други приложения, като например SAP HANA (система за управление на релационни бази данни).

В разработката на глобалната платформа за мониторинг на снабдителни вериги участие имат още и Intel, Hewlett Packard Enterprise Co., UPS и A3 (Airbus SE).

В наскоро проведено допитване до клиентите на блокчейн услугата 92% от запитаните виждат в нея възможности за своя бизнес, от които 63% смятат, че най-доброто ѝ приложение е комбинация между система на мониторинг на снабдителни вериги от една страна и IoT от друга.

Непрекъснато се увеличава броят на компаниите, заинтересовани от блокчейн технологията за оптимизиране на работния процес и управлението на снабдителни вериги (supply chain management) е едно от ключовите приложения на блокчейн технологията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 2
khao
преди 5 години
най после да видя смислен проект базиран на блок-чейн ! Сега остава да го направите да работи добре :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още