IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honeywell повиши годишната си прогноза за четвърти път

Компанията съобщи, че ще получи еднократен дивидент от 3 млрд. долара от подразделения, които смята да отдели

17:50 | 23.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на самолетни части Honeywell International повиши годишната си прогноза за четвърти път тази година и заяви, че ще получи еднократен дивидент от 3 млрд. долара от подразделения, които смята да отдели като част от преструктурирането на компанията, съобщава Ройтерс.

Компанията каза, че сега очаква коригирана печалба на акция от 8,10 до 8,20 долара за 2018 г. спрямо предишната прогноза за диапазон от 8,05 до 8,15 долара за акция.

Honeywell заяви, че ревизираната прогноза отразява силата на крайните ѝ пазари в момент, в който поръчките на търговски самолети процъфтяват. Корекцията се дължи и на счетоводна промяна, свързана с някои азбестови пасиви.

Компанията заяви миналата година, че ще отдели бизнеса си за дома и за системи за сигурност, както и транспортните си системи в две независими публично търгувани компании до края на 2018 г.

Garrett Motion е подразделението за транспортни системи, а Resideo Technologies – отдела с продукти за дома и сигурността.

Отделянето на Garrett Motion ще бъде завършено до края на третото тримесечие, а на Resideo – до края на годината, обясниха от компанията.

На и около реалната дата на всяко отделяне Honeywell ще получи еднократни дивиденти от Garrett и Resideo, които общо ще възлизат на около 3 млрд. долара. Компанията възнамерява да ги ползва за изплащането на дълга си и за обратно изкупуване на акции.

Honeywell заяви, че двата бизнеса се оценяват на около 7,5 млрд. долара по годишни продажби.

Акциите на компанията поскъпнаха с 2% до 159,6 долара в предборсовата търговия в четвъртък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още