IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакват пазарите през новата седмица?

За еврозоната ще бъдат публикувани данни за бизнес климата и инфлацията

09:14 | 27.08.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Последната седмица на август се очертава относително спокойна за пазарите от гледна точка на очакваните макроданни.

В понеделник, 27 август, германският институт Ifo ще обяви актуални данни за бизнес климата в най-голямата икономика в Европа.

Във Великобритания денят ще бъде почивен.

Във вторник, 28 август, във Великобритания ще бъдат публикувани последните данни за инфлацията.
По-късно в САЩ ще излязат данни за търговския баланс през юли.

Частната група за икономически проучвания Conference Board ще обяви индекса на потребителското доверие през август в САЩ. Консенсусната прогноза на пазара е за резултат от 126,2 пункта при отчетени 127,4 пункта през юли.

В сряда, 29 август, в Германия се очакват данните за потребителския климат на GfK през септември. Прогнозите са за запазване на досегашното ниво от 10,6 пункта.

Във Франция ще бъдат публикувани предварителни данни за ръста на икономиката за второто тримесечие на годината. Очакванията са спрямо първото тримесечие на годината да се запаси темпа на ръст от 0,2%.

Предварителни данни за БВП през второто тримесечие на годината ще излязат и за САЩ. Консенсусната прогноза на пазара е да бъде отчетено нарастване с 4% при 4,1% през първите три месеца на годината.

Ще излязат актуални данни и за запасите от суров петрол в САЩ.

В четвъртък, 30 август, Япония ще обяви изменението на годишна база през юли в продажбите на дребно. Очакванията са за забавяне на растежа от 1,7% през предходния месец до 1,2% през юли.

В Австралия ще бъдат публикувани редица данни, сред които бизнес климат през юли, разрешителни за строеж през юли и други.

Във фокуса на пазарите по-късно през деня ще са данни за безработицата в Германия, както и предварителни данни за индекса на потребителските цени в страната.

За еврозоната се чакат данни за бизнес климата и потребителското доверие през август.

В САЩ ще бъдат обявени най-новите данни за броя на първоначалните заявления при безработица.

Канада ще публикува изменението на БВП в страната през юни и за второто тримесечие на годината.

В петък, 31 август, в Япония ще излязат предварителни данни за индустриалното производство през юли. Предварителните прогнози сочат ръст от 0,2% при реализиран спад от 1,8% през юни.

Китай ще отчете бизнес активността в промишлеността през август, като очакванията са индексът на мениджърите по поръчките (PMI) да се понижи леко от 51,2 пункта през юли до 51 пункта през този месец.

В Германия по всяка вероятност ще бъде отчетен ръст от 1% при продажбите на дребно през юли. За сравнение обаче месец по-рано повишението беше с 1,2%.

Пазарите ще проследят и предварителните данни за индекса на потребителските цени в еврозоната през август. Очакванията на анализаторите е за запазването на досегашния темп на ръст от 2,1%. Ще излязат данни и за нивото на безработицата в еврозоната през юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още