IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според еколози плаж "Силистар" ще бъде застроен*

Кметът на Царево твърди, че в района ще има само път

16:28 | 24.08.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Рixabay</em></p>

Снимка: Рixabay

За нарушения, свързани с бъдещо застрояване в местността "Силистар", сигнализираха от Коалицията "За да остане природа в България". Поводът е внесена докладна записка от кмета на Община Царево Георги Лапчев, която предвижда разрешение за изработване на проект на подробен устройствен план в този район. 

Теренът се намира в две защитени зони от "Натура 2000", обясни Тома Белев от коалицията "За да остане природа в България" пред БНР.

"И общините могат да одобряват подробни устройствени планове за първична регулация, но само ако е предвидено в общ устройствен план, а този имот никога не е бил в общ устройствен план за застрояване", каза той.

"Създават се фалшиви новини относно казуса със Силистар", посочи кметът на Царево Георги Лапчев. Той обясни, че не се планира застрояване, а целта на докладната записка е по законен начин да се направи достъпен старият път към плажа.

"Докладната беше приета и тя не касае утвърждаване на път за строителство, а касае допускане, не някакви комплекси, които ще се строят, а път, който трябва да премине през този частен имот. В община Царево няма постъпило инвестиционно намерение от собственик", декларира той.

Междувременно пресцентърът на ГЕРБ съобщи, че председателят на партията Бойко Борисов е разпоредил на кмета на Царево Георги Лапчев (ГЕРБ) да задържи и да не изпълнява решението на Общинския съвет за "Силистар".

Борисов е възложил на кмета да не изпълнява решението до пълното убеждаване на обществеността в правотата на решението на Общинския съвет в Царево.

Георги Лапчев ще даде пресконференция в събота в 9.30 ч. на отбивката към плажа "Силистар", посочва се в съобщението.

Материалът е допълнен със съобщението на пресцентъра на ГЕРБ в 18,07 ч. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още