IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Големите социални мрежи заглушават милиони

Президентът продължи с обвиненията в цензура срещу индустрията

18:52 | 24.08.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп отправи остра критика към големите социални мрежи, като според него те заглушават „милиони хора“ като форма на цензура.

Държавният глава не спомена компании поименно, но във вторник стана ясно, че Facebook, Twitter и Alphabet са изтрили стотици акаунти, свързани с предполагаема иранска пропаганда. По-късно от Facebook предприеха втора кампания, насочена към профили, свързани с Русия.

„Гигантите на социалните мрежи заглушават милиони хора. Не може да правят това, дори и да означава, че ще трябва да продължим да слушаме фалшиви новини като CNN, чийто рейтинг пострада сериозно“, посочи президентът, цитиран от Ройтерс. Според него „хората трябва да осъзнаят какво е реално и какво не, без цензура“.

Президентът от Републиканската партия изрази през последните седмици тревога във връзка с действията на компаниите. В интервю за Ройтерс от понеделник той посочи, че е „много опасно“ за социалните мрежи като Twitter и Facebook да заглушават гласове на своите платформи.

Американските разузнавателни агенции установиха, че Русия се е опитала да повлияе върху президентските избори в САЩ от 2016 г. чрез хакерски атаки и друга зловредна дейност, включително посредством кампания в социалните мрежи.

Тръмп също така обвини индустрията на социалните мрежи, че неидентифицирани от него компании „напълно дискриминират“ републиканските и консервативни мнения. Президентът обаче не представи доказателства в подкрепа на нито едно от твърденията си.

Коментарите му дойдоха, след като Apple, YouTube и Facebook премахнаха съдържание на сайта Infowars, ръководен от скандалния радиоводещ Алекс Джоунс, чийто личен акаунт в Twitter също бе временно блокиран

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:34 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 20 rate down comment 2
bgMan
преди 5 години
Социалните мрежи са гадни манипулатори за мозъчни промивки на глупааците и безделниците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още