IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Представителка на германските консерватори иска общественополезен труд за мигрантите

ХДС разглежда различни предложения за служба в полза на обществото

10:13 | 25.08.18 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Една година общественополезен труд би подобрила интеграцията на бежанците и приемането им от германското общество, заяви генералният секретар на консервативната партия на канцлера Ангела Меркел, цитирана от Ройтерс. 

Мнозина членове на Християндемократическия съюз (ХДС) подкрепят или връщането на задължителната военна служба или полагането на общественополезен труд в течение на една година, каза Аннегрет Крамп-Каренбауер в интервю, публикувано днес във вестниците на германската медийна група "Функе" (Funke Mediengruppe) и френския в. "Уест-Франс".

Тя съобщи, че партията разглежда различни предложения за служба в полза на обществото, която да бъде включена в кампанията й за следващите федерални избори, но уточни, че нищо още не е решено, предаде БТА. Самата тя имала резерви, спомняйки си разказите на майка й за едногодишната задължителна трудова повинност по времето на нацизма.

По думите й обаче, много партийни членове й казали по време на проучвателна "обиколка за изслушване", че връщането на задължителната военна служба, отменена през 2011 г., би било добра идея и за германците, и за имигрантите.
Ако бежанците полагат една такава година, било доброволно или задължително, това би спомогнало за тяхното интегриране в страната и обществото, а за населението - да приеме, че те живеят сред нас, заяви тя.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
majnata
преди 5 години
Чернокафявите не са дошли да се интегрират , крейзи... дошли са те да интегрират !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
bgMan
преди 5 години
Това трябва да е задължително за всички имигранти, които нямат трудова квалификация но пък искат да живеят където и да било в ЕС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 5
lyusien
преди 5 години
Прекрасно предложение Всеки които иска да се интегрира в тази богата държава трябва да донесе принос Обществено полезния труд може да бъде съчетано за подобряване на трудовите умения и езиковите познания Направете го и ще бъде добре за двете страни
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още