IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ: Твърденията за струпване на ракети в Източното Средиземноморие са пропаганда

Руското министерство на отбраната по-рано обяви, че САЩ увеличават броя на носителите на крилати ракети в Близкия изток

08:49 | 28.08.18 г. 6
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Изявлението на руското министерство на отбраната, че САЩ увеличават броя на носителите на крилати ракети в близкоизточния район за удар срещу сирийските правителствени сили не отговаря на истината, заяви говорител на Пентагона, цитиран от ТАСС.

Ерик Пейхън каза това в отговор на молба от кореспондент на ТАСС да коментира твърдение на говорителя на руското отбранително ведомство Игор Конашенков.

"Това, което мога да ви кажа, е че руските съобщения за струпване на американски военен потенциал в Източното Средиземноморие не са нищо друго освен пропаганда. Те са неверни", каза Пейхън.

Това не означава, че САЩ не са готови да дадат отговор, ако президентът (Доналд Тръмп) нареди да се предприемат такива действия, отбеляза той.

Вчера Конашенков каза, че САЩ увеличават числеността на носителите на крилати ракети в района на Близкия изток за удар срещу сирийските правителствени сили след провокация с инсценирано използване на химически оръжия в провинция Идлиб.

"САЩ очакват руските кораби в Средиземно море да извършват маневри безопасно, професионално и съгласно международните закони и норми", каза Пейхън. "Както знаете не съобщаваме за бъдещите си военни действия или каква ще бъде реакцията ни на химическите атаки на (сирийския президент Башар) Асад, допълни говорителят на американското министерство на отбраната.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:17 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 7
data
преди 5 години
Не мога да фана , от кво се притесняват рашките ? Нали там имат ц300, ц400, ц500 дет сваля всичко що фърка ? Да си стрелят американосите - тия ще ги свалят всите , като последният път :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 4
thehappyroger
преди 5 години
Вече всеки знае, че кретено-масонският запад подготвя нова провокация с химическо оръжие в Сирия, след което ще обвинят Асад, не че го защитавам тоя ***, хаха. Аз казах вече, че изтокът и западът са двете страни на една и съща кирлива, остаряла кретено-масонска монета, която обективната реалност на Космоса следва да извади от обръщение завинаги.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 3
Achtung
преди 5 години
Те даже могат и предварително да ги изстреля, като знаеш точния час на химическите атаки е много по лесно да планираш ответния удар
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 4
Стефчо
преди 5 години
имам чувството, че Пентагона си прави каквото си иска, а на агент Ориндж са му оставили само икономиката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 4
0pk
преди 5 години
Ей тоя Асад голям диктатор, хич не го е страх от томахавките :DПък САЩ не е вярно че увеличават носителите на крилати ракети, но имат готовност да ги изстрелят веднага след като Асад използва хим. оръжие :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още