IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tiffany повиши прогнозите си след отлично представяне в Северна и Южна Америка

Търговецът на бижута на дребно успя да задмине и очакванията за финансовите си резултати за тримесечието

14:57 | 28.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Търговецът на бижута на дребно Tiffany & Co задмина оценките за печалбата и приходите си за тримесечието и повиши прогнозата си за годишна печалба във вторник, след като регистрира повече продажби на бижута в Китай и Северна и Южна Америка, предава Ройтерс.

Акциите на Tiffany поскъпнаха с почти 5% в предборсовата търговия, след като компанията заяви, че очаква годишната печалба на акция да бъде между 4,65 и 4,80 долара на акция спрямо предишните насоки за 4,50-4,70 долара на акция.

Нетните приходи от продажби от Северна и Южна Америка, които формират почти половината от общите продажби на компанията, са се повишили с 8% до 475 млн. долара, подкрепени от по-високите разходи, заделяни от местните потребители.

Растежът в Китай е довел до 28-процентно увеличение на продажбите в Азиатско-тихоокеанския регион.

При постоянни валутни курсове сравнимите продажби са се увеличили със 7%. Анализаторите средно очакваха ръст от 5,73%, посочва Thomson Reuters.

Нетната печалба на компанията се е вдигнала до 144,7 млн. долара, или 1,17 долара на акция, през второто тримесечие до 31 юли, от 115 млн. долара, или 92 цента на акция, година по-рано.

Нетните продажби също са се увеличили – до 1,08 млрд. долара, от 959,7 млн. долара, надминавайки средната оценка на анализаторите за 1,04 млрд. долара.

Без еднократните ефекти печалбата на Tiffany възлиза на 1,17 долара на акция, докато Wall Street очакваше 1,01 долара на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още