IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсенето на апартаменти се насочва най-вече към тристайните

Според Калоян Богданов това е и причината инвеститорите да строят по-големи имоти

15:53 | 28.08.18 г. 3
Търсенето на апартаменти се насочва най-вече към тристайните

Клиентите търсят все по-големи имоти. На първо място са тристайните апартаменти, следвани от двустайните, като тенденцията се отразява върху желанието на инвеститорите за строителство. Това каза Калоян Богданов, мениджър маркетинг и комуникации в AG Capital, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Търсенето на големи имоти повлия драстично на желанието на инвеститорите да строят по-големи имоти. Като цяло най-големите апартаменти се изкупуват най-бързо, тъй като все повече млади хора мислят в перспектива. Търсенето на едностайни апартаменти и малки имоти е слабо", обясни той.

Богданов коментира и цените на апартаментите в София.

"Цените на жилища са стабилни. В повечето квартали на София средната цена на квадратен метър е над 1000 евро. Традиционно скъпи квартали остават „Яворов“, „Иван Вазов“, „Кръстова вада“, „Гео Милев“, „Изток“ и центъра на столицата, като средната цена там е над 1100 евро. През последните 6 месеца ръстът на цените е символичен – между 1 и 3%".

При повишаващата се конкуренция на строителство цените ще се балансират, а цената на някои имоти в не толкова престижни места ще спада, отбеляза мениджърът в AG Capital. Той коментира и цените на наемите.

„Цените на наемите се повишават, като в някои квартали ръстът е 20% на годишна база. В същото време цените на апартаментите са стабилни, лихвите по ипотечните кредити намаляват. По-изгодно е да се купи имот с ипотечен кредит“, завърши той.

Още от разговора вижте във видеото

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 8 rate down comment 0
Blueberry
преди 5 години
Апарт с 1 спалня се обявява едновременно като 2 ст. и 3 ст., особено ако е по-голям хола и може да се прегради. А ако е непреходен с 2 сп. и хол става многостаен. Само *** не броят засега.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 0
Веск
преди 5 години
Просто банките ви добавят по една стая с ниски лихви, ама ще си вземат своето за следващите 15-20 години, колкото са ви обутали. Споко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 0
нане
преди 5 години
Ми как няма да расте - т.нар. "двустайни" са предишните гарсониери, как да се живее в тях? То и сегашните тристайни с тая строителна пяна дето ги строят не се знае колко ще изкарат...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още