IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата жертва на Тръмп - Google

Американският президент обвинява търсачката в манипулация

15:50 | 28.08.18 г. 15
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп обвини Google, че манипулира резултатите от търсенията, за да показва само негативни неща за него, определяйки това като „много сериозна ситуация“, която ще бъде разгледана, пише Bloomberg.

В туит той отново посочва, че CNN публикува фалшиви новини за него, но обвиненията този път включват и други медийни организации.

В последвала публикация отново в Twitter държавният глава посочва: „Google и други заглушават гласовете на консерваторите и крият информацията и новините, които са добри. Те контролират какво можем и какво не можем да видим. Това е много сериозна ситуация – ще ѝ бъде обърнато внимание!“.

Тръмп отправи последните си коментари, след като на 24 август президентът заяви, че „гигантите“ в сферата на социалните мрежи „заглушават милиони хора“.

Такива обвинения, както и твърденията, че медиите и разследването на Робърт Мълър за руската намеса в изборите са насочени срещу него, са основните опорни точки в изказванията на Тръмп.

През юли Тръмп отправи критики към Европейския съюз в отговор на рекордната глоба от 5 млрд. долара, наложена на Google във връзка с нейната мобилна операционна система. Тогава държавният глава нарече Google една от от „добрите компании“ в Америка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

15
rate up comment 3 rate down comment 3
khao
преди 5 години
Не казах че си против рекламите изцяло... само предложих да направиш алтернатива на сегашното положение. .. аз лично нямам проблеми с търаачката, намирам почтивинаги квото ми трябва... като цял свят ползва гугъл е нормално да има състезание кой ще е най отгоре и както сам спомена тива роди нова професия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 2 rate down comment 4
khao
преди 5 години
Тоест ти мислиш че всеки новинарски сайт трябва да показва всичко дето се случва по света по всички теми ?... Извинявай но това е почти невъзможно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 9 rate down comment 3
dr.5rov
преди 5 години
Никакъв рептил не ни дебне зад кьошето. Всеки, който се занимава с предлагане на новини и сведения, казано най-общо информация, неизбежно, запомни го това - неизбежно се занимава с това да избира (контролира) какво ще видим и какво няма да видим (прочетем). Този разпространител на информация няма как да ни покаже и да ни каже всичко и то едновременно. Да вземем този сайт. От многото случващо се в този момент в света (и у нас), на нас ни се показва това, което е преценено да ни се покаже като "най-важно". Така, че сайта неизбежно "контролира" какво ще видим и какво няма да видим. А този, който не разбира тази особенност на съвременната информационна среда, той май още живее в епохата на рептилиите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 10 rate down comment 2
HighSpirited
преди 5 години
В грешка си, не съм против рекламата. Преди 2009-10, пак имаше реклама, но можеше нещо да се намери, сега е невъзможно и всеки ден става по-зле, това го казвам от гледна точка на потребител. Може би имаш сайт? Адсенс е чудесна програма,както и адуордс, само че когато се прекали с лакомията, нещата излизат извън контрол.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 4 rate down comment 6
khao
преди 5 години
Ти сериозна ли си вярваш. Хахаха,рептил ни дебне зад кюшето ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 11 rate down comment 5
dr.5rov
преди 5 години
"Те контролират какво можем и какво не можем да видим."Култово изказване. Трябва да се запомни. Казва го човек, който много добре знае за какво иде реч, защото е бил и е вътре в тази игра. Просто сега тя е срещу него и е склонен да сподели неща, които иначе не би казал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 9 rate down comment 10
khao
преди 5 години
Кефите ... Еми направи една търсача,без реклами .. И всичко ще в точно, на теб оставям да измислиш как да се издържа въпросната търсачка, а алгоритъма съм сигурен че няма да ти е проблем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 21 rate down comment 5
HighSpirited
преди 5 години
"Те контролират какво можем и какво не можем да видим. "Тръмп е много прав. Това не е търсачка а някаква машина за пари, от една страна адсенс, от другата гугъл адс. А схемата е проста, серпа първите страници, се запълват със сео оптимизирани жълти сайтове, без информация, само с линкове и реклами, така сериозните сайтове с качествена информация, трябва да си плащат да се появят в търсачката. От това си изкарват милиони. В Бг не се усеща, защото тук няма кой знае каква конкуренция, но за англоезичните сайтове е очевидна схемата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 16 rate down comment 9
zelka007
преди 5 години
винаги може да ползвате :https://yandex.com/http://***.baidu.com/зарежете загниващия капитализъм с манипулирани резултати и се обърнете към необятния и неподправен океан от информация на прогресивния свят ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 31 rate down comment 13
studioaa
преди 5 години
Търсачката наистина е виновна за манипулации. От 2015 насам търсачката прикрива всякакви новини за престъпления извършени от бежанци и търсачи на убежище в Европа и САЩ с цел да се избегне насочване на омраза и расизъм към малцинствата и особено към мюсюлманите. Търсачката също прикрива всякаква информация, която е критична към феминизма, човешките права или транссексуалната идеология...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още