IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП иска оставката на правителството заради катастрофата край Своге*

Проверяват "Мегаинвест холдинг" за изграждането на пътя

17:00 | 28.08.18 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Архив БТА</em></p>

Снимка: Архив БТА

БСП поиска поемане на политическа отговорност заради тежката катастрофа край Своге. Оставки на министри вече е най-малкото, става въпрос за оставка на цялото правителство, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията, предаде БТА.

„Виновникът за такива ситуации е само един и това е правителството на Бойко Борисов и той персонално“, заяви Нинова.

"Гордостта на премиера - магистралите, са най-голямата кражба може би в държавата, конкурирайки се с кражбите в санирането", коментира тя. 

"Досега корупцията ни ограбваше, взимаше от всеки човек, сега вече корупцията убива в истинския смисъл на думата, защото невинни българи плащат с живота си кражбите на правителството на Бойко Борисов", каза Нинова и призова за смяна на този модел на управление на държавата.

Междувременно стана ясно, че проверка тече във фирма "Мегаинвест холдинг" в Дупница, която се предполага, че е участвала в изграждането на пътя край Своге в консорциум с "Трейс груп", информира Bulgaria ON AIR.

По-късно управителят на "Мегаинвест-холд" заяви, че не е изпълнител и партньор в реконструкцията на пътната отсечка край Своге, предаде БТА.

„Цветан Славейков Цветанов, в качеството си на управител на "Мегаинвест-холд" ЕООД не е изпълнител, подизпълнител и партньор в реконструкцията на пътната отсечка край Своге, където на 25 август при катастрофа на автобус загинаха 17 души - нито пряко с компанията, която притежава и управлява, нито чрез изпълнители (общи работници), нито чрез своя техника“. Това посочва Цветанов от първо лице в отговор до медиите.

„Отсечката от пътя, на която се случи злополучният инцидент, е реконструирана от "Трейс Холд Груп" АД, която е водещ партньор в Обединение "Трейс Своге", посочва управителят на "Мегаинвест-холд" Цветан Цветанов. Като водещ партньор, съгласно Договор за споразумение, "Трейс Холд Груп" АД е извършвала кореспонденция с АПИ, а ръководител на обекта е Бисер Иванов - представител на обединението.

Цветанов подчертава, че по отношение на изпълнявания от "Мегаинвест-холд" рехабилитиран участък, той е изпълнен изцяло по стандартите и изискванията, приет с приемателна комисия, издаден Акт 16 и Удостоверение за добро изпълнение.

Проверките на НСлС днес завършиха за около два часа и половина.

*Новината е допълнена с позицията на  "Мегаинвест-холд".

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:45 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 1
Shadow1
преди 5 години
Да правитеслтва да се смемят всеки ден, то в Сумалия не се случва това, след това кой нормален човек ще инвестира в България то скандал след скандал, първо ЧЕЗ, после търговски регистър, Олимпик, после тая катастрофа и всичко това за няколко месеца а може и да пропускам нещо
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 3
coder
преди 5 години
Точно тя не е добре да омита ББ, щото ГЕРБ и БСП не са алтернатива една на друга.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 2
data
преди 5 години
Кой прави възможен ГЕРБ ? Е те това е БСП и другарката Нинова , известна още като Козарката ! Държавата се тресе от скандали а ОПОЗИЦИЯТА само вдига беззъби лозунги от Позитано ! Алооооооооо Курнелио , нали сте 100 г. Партия - що не свикате един 100 к митинг и не ометете Боце ами само му вдигате удобни за отиграване топки като КОЗИТЕ и ИСТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ ? Щот и вие сте на хранилката !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 3
khao
преди 5 години
Тая прозта жена прави всичко възможно тиквата да управлява до живот
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 2
radovel
преди 5 години
Корнелия е най-великата ТЪПАНАРКА в Българската история.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още