IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Скандалът около Facebook разруши доверието в социалните медии

Ако хората вече не са склонни да споделят информация във Facebook, целият бизнес модел на социалната мрежа е нарушен

10:35 | 30.08.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Изминаха почти шест месеца, откакто се разрази скандала около Facebook и британската компания Cambridge Analytica по повод неправомерното използване на лични данни на потребителите, а най-голямата социална медиа в света продължава да търпи последиците от кризата, пише Statista.

След като в края на юли Facebook регистрира най-голямата загуба на пазарна капитализация в рамките на един ден, наблюдавана някога на Wall Street, цената на акциите на компанията все още не се е възстановила.

По-важно от това обаче е, че Facebook трябва да намери начин да си върне доверието на обществото. В края на краищата, ако хората вече не са склонни да споделят информация във Facebook, целият бизнес модел на компанията е нарушен.

Според скорошно проучване, проведено от Hub Entertainment Research, 49% от американските потребители не са много убедени или изобщо не са убедени, че социалната мрежа ще се погрижи за защитата на личните им данни.

Както се вижда от графиката, скандалът с Cambridge Analytica е разрушил доверието като цяло в социалните медии. В сравнение с други компании или институции социалните медии изостават значително по отношение на нивото на доверие, което американската общественост има в способността им да опазва личните им данни.

Интересното е, че мнозинството от респондентите (55%) все още използват Facebook по същия начин, по който са го използвали и преди скандала. Други 23% са посочили, че използват социалната мрежа по-малко, 20% са променили настройките си за поверителност, а само 8% са изтрили профила си в отговор на случилото се.

Infographic: Facebook Scandal Erodes Trust in Social Media Companies | Statista You will find more infographics at Statista

Други графики вижте тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
ABBA
преди 5 години
Фейсфук, фейсбоклук и пр. е дело съфинансирано от специалните служби на щатите. Какъв скандал? То си е в реда на нещата... да те шпионират.Ето ви скандално интервю на Дж. Буш старши (New York Times, 21.10.1992 г.), за което в САЩ се стараят упорито да не си спомнят:https://***.youtube.com/watch?v=y1g_uL20FoE
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още