IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Върховният лидер на Иран: Техеран може да излезе от ядрената сделка

Според Аятолах Али Хаменей това ще се случи, ако споразумението не отговаря на интересите на Иран

16:19 | 29.08.18 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Върховният лидер на Иран Аятолах Али Хаменей заяви, че Иран може да излезе от ядреното споразумение със световните сили след оттеглянето на САЩ, ако то не отговаря на интересите на Техеран. Това предизвика съмнения за преговорите, които се водят с европейските страни, за да се спаси сделката, предава Ройтерс.

„Ядрената сделка е средство, не цел, и ако стигнем до заключението, че то не обслужва националните ни интереси, може да се откажем от него“, каза Хаменей, цитиран от официалния си сайт.

Той добавя, че Техеран „не трябва да губи надежда“ към Европа за спасяването на сделката.

В среща с президента Хасан Рухани и кабинета му Хаменей заяви, че Техеран няма да преговоря с „непристойните“ представители на САЩ на каквото и да е ниво, за да достигнат до ново споразумение по ядрената програма.

В същото време Хаменей каза на правителството да работи „ден и нощ“, за да разреши икономическите проблеми на страната.

„Трябва да бъдем силни на икономическия фронт. Представителите трябва да работят усилено ден и нощ, за да решат проблемите“, каза той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 6
korn
преди 5 години
А браво,вземете да поработите малко,а не по цял ден да се молите на Алах,жените ви да не работят и да раждат по десет малки ислямистчета,и после да чакате Запада да ви изкупува петрола за да има кво да ядете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още