Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Газпром вече е готов с 80% от газопровода "Турски поток"

Планира се доставките на газ да започнат в края на 2019 г.

   1| 2    
4
 
5
 
14
Mavi Goz до: Sokratus
преди 7 месеца
Давай, щом си сигурен - каквото има - рубли, юани, долари, евра, може и виетнамски донги - квот ви се откъсне от сърцето. Ние обичаме да ни дотират. Ако са ти заредили надницата в дебитната карта, пускай и левове - яз шси ги обърнем в рубли... :lol: Квот ти е в повече, давай насам - аз ше ги наместим некак... :lol:
7
 
2
 
13
Sokratus до: Mavi Goz
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Споко Товариш, ще ти преведат дотацията!
Е леко рублата се обезцени, но какво ли не би преглътнал в полза родину!
;)
3
 
9
 
12
Mavi Goz до: Стоян Петров
преди 7 месеца
Седнал/легнал - важното е, че падат възове, та да не мисля колко сте ми отчислили със Смарти за пенсията... :lol: По-добре паднал (легнал) под масата, отколкото прав пред струга... ;) :lol:
5
 
13
 
11
Mavi Goz до: Sokratus
преди 7 месеца
Тя Украйна е цъфнала и вързала по други причини, въпреки, че в момента прибира по $3 млд. годишно от транзит. Когато останат и без тех, тогава ше чуеш и за разликата ... А тоя договор, дето го размахваш, че ви спасява гладния зад ник за още 10-тина години, май го уреди и подписа рубладжията Р. Овч...? :lol:
7
 
4
 
10
Стоян Петров до: Mavi Goz
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
За вас шопите е по-характеризираща друга лакърдия "Вуте защо копаш седнал?", "Ами защото не мога легнал".

4
 
4
 
9
Стоян Петров до: Sokratus
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Договора е да плаща, не ми се рови за да видя със сигурност но мисля 95 млн долара на година и ако желае да транзитира. Най сетне един добър договор и за нас.
1
 
14
 
8
Mavi Goz до: Стоян Петров
преди 7 месеца
Един шоп отказал да поверва, че има животно като жирафа. Показали му написано черно на бяло - не повервал - секи можел сичко да напише. Показали му снимка - пак не повервал - било фотошоп. Завели го в зоологическата градина, а он гледал, гледал, па накрая рекъл: " Е нема такъв дзвер!"
11
 
2
 
7
Sokratus до: vzhekoff
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Тя и Украйна е транзитьор но нито е цъфнала нито е вързала. Че и пратиха и зелени човечета! Ние имаме договор за още няколко години да транзитираме до Турция, ако ГъзПром ни спре транзитирането ни дъжи около един милирад евро! Та къде е смисъла да се бутаме още сега да взимаме газ от ТП!?! Да похарчим пари! Имаме договор и ГъЗПром трябва да ни доставя до границата в Добуджа и да транзитира. Да му мислят те какво да си правят газа от ТП. Това не е наш проблем!
Но Жеков тези неща ти ги знаеш, но рублите ти затъмняват паметта май! ;)
11
 
6
 
6
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Това не е 80%, а под 40. Първоначалния проект за Турски предвиждаше 63 млр куб метра на година или четири тръби. Полагат се две, като едната не се знае къде се зауства? Някои да ми каже къде излиза и какво е продължението и? Силата на Сибир е "скопен поток". Според анализатор на Сбербанк при така подписания контракт и сегашни условия, той ще се откупи за 50 години. От строежа му имат полза само Ротенберг и Тимченко, защото са подизпълнители на проекта. След публикуване на доклада, специалиста бе уволнен. За Северен нещо се умълчахте. Юнипер, вчера е заявила, че вероятно ще излезе от акционерното дружество,защото не може да се откаже от доларовите транзакции. За 2019 ще бъде готово по-малко от 40% от обещаното от Путин. Това са 38 за Силатна Сибир и 31 за турски. Губят се 65 за Северен и още 31 на Турски. Няма да ви обяснявам, че едната тръба в Турция свършва в полето, а отсрещната инфраструктура в Китай не е готова, Не мога да разбера наивитета Ви и не пораснахте ли вече за да разберете, че вълшебни думички като газ и ядрен реактор няма?
4
 
12
 
5
vzhekoff до: frei1974
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Тука имаше един лyмпен-ефрейтор - стоенча петроФФ, дето твърдеше всякакви небивалици, де го и него ? На Сократя ще кажа, че освен да получаваме газ на пазарна, а защо и на под-пазарна цена, важно е и да сме транзитьор. С ТП изгубихме поне 16 млрд транзит за Турция заради всякакви платени мушмороци.