IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нанков: На пътя София-Своге е трябвало да бъде полаган друг вид асфалт

По думите на министъра един от участниците в консорциума изпълнител вече е отстранил дефектите от своя участък, а другият предстои да ги отстрани

16:56 | 30.08.18 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Първият анализ на асфалта на пътя край Своге, където на 25 август стана тежък пътен инцидент, при който загинаха 17 души, е показал, че е трябвало да се слагат съвсем друг вид материали. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков на излизане от Националната следствена служба, където беше разпитан като свидетел, съобщава БТА. 

Той посочи, че цялото трасе от пътя е предвидено за тежко и среднотежко движение и поради тази причина е трябвало да се слагат съвсем други материали от тези, които първият лабораторен анализ е показал, че са използвани. Нанков предположи, че може да се наложи да се ползват услугите и на международна лаборатория.

Той коментира, че това е второкласен път, изпълняван по програма "Транзитни пътища" - за транзитен трафик, за големи натоварвания, което означава, че настилката трябва да е от най-високо качество, основно в износващия слой.

Министърът увери, че участъците от пътя, където има дефекти, ще бъдат ремонтирани максимално бързо. Той уточни, че единият участник от консорциума вече е отстранил дефектите по своя участък. Другият участник вчера е депозирал писмо до АПИ, че ще отстрани проблемите в неговия участък в София-област.

По думите му след слагането на знака за ограничение от 30 км/ч в участъка, където стана катастрофата, средната скорост там в момента е около предишното ограничение (40 км). В момента там са поставени светещи лампи, полицейски екипи контролират движението. Екипи на АПИ почистват храстите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 0
dnp_m
преди 5 години
Асвалта отговаря на БДС
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 0
mrynmryn
преди 5 години
Никакъв шанс. фирмата май е близка до един млад милионер, депутат, с размерите на малък камион.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 3
Etihad
преди 5 години
Тоя *** всеки ден с нов номер. Усеща, че края му е близо и ръси мозък и захар. Напомня ми за един хидроинженер, тесен специалист.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 4
pass
преди 5 години
Нека сега фирмата положила нискокачествения асфалт да си понесе последствията. Да ремонтира пътя за своя сметка, да компенира пострадалите и жертвите, както от този инцидент, така и от предните. Ако трябва да фалира дори, но да си плати за гяволъка. Както Бойко обича да казва, ние от такива фирми нямаме нужда.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още