IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспект на емисия облигации на „Кепитъл Мениджмънт” АДСИЦ

Регулаторът е взел решение да не налага окончателна забрана на коригираното търгово предложение от Pabоlux S.A. за акции от капитала на "Завод за хартия-Белово"

11:45 | 31.08.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор потвърди проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия обезпечени облигации, издадени от „Кепитъл Мениджмънт” АДСИЦ, гр. София. Това става ясно от решенията, взети по време на вчерашното заседание на регулатора. КФН е впшисала посочената емисия облигации във водения от Комисията регистър на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа.

Самата емисия е в размер на 12 000 000 евро, разпределени в 12 000 броя обикновени, лихвоносни, безналични, поименни, свободнопрехвърляеми, обезпечени, неконвертируеми облигации с единична номинална и емисионна стойност 1 000 евро всяка. Издадени са на 22 февруари 2018 г. и са с падеж на 22 февруари 2027 г. Фиксираният годишен лихвен процент е в размер на 5%, а периодичността на лихвените плащания е на 6 месеца.

КФН е взела решение още да не налага окончателна забрана на коригирано търгово предложение от Pabоlux S.A. за закупуване чрез инвестиционен посредник „ЕЛАНА Трейдинг“ АД на 436 858 броя акции от капитала на „Завод за хартия - Белово“ АД, гр. Белово, от останалите акционери на дружеството. Цената на една акция е 2,25 лева.

Комисията е изпратила писмо до „Застрахователна компания Лев инс” АД с искане за отстраняване на непълноти и предоставяне на допълнителна информация във връзка с намерението на дружеството да извършва застрахователна дейност по определени класове застраховки на територията на Кралство Норвегия при условията на свобода на предоставяне на услуги.

От решенията разбираме още, че Надзорът е одобрил Отчет за изпълнение на бюджета на Фонда за компенсиране на инвеститорите за 2017 г., съгласно чл. 77з, ал. 1, т. 6 от Закона за публичното предлагане на ценни книжа и чл. 29, ал. 1, т. 1 от Правилника за устройството и дейността на Фонда за компенсиране на инвеститорите.
 
КФН е утвърдил „БДО България” ООД и „ЗАХАРИНОВА НЕКСИА“ ООД (с предишно наименование „Захаринова и партньори“ ООД) за одиторски дружества, които съгласно чл. 101, ал. 1 от КЗ да извършат съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2018 г. на „ЗД ЕИГ РЕ“ ЕАД.
 
Антония Панайотова Дойчева е одобрена за ръководител на функцията за съответствие на „ДЗИ-Общо застраховане“ ЕАД.
 
От Комисията за финансов надзор са изпратили писмо до „Ваха Трейд” ЕООД с искане за отстраняване на непълноти и предоставяне на допълнителна информация във връзка със заявлението на дружеството за издаване на лиценз за инвестиционен посредник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
madlenata888
преди 5 години
Алтернатива Файненшъл ми предложиха личен консултант и съм много доволна!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още