IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министрите в оставка обявиха, че поемат политическа отговорност за инцидента край Своге

Нанков и Радев казаха това на извънредна пресконференция в Министерския съвет

13:01 | 31.08.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев,&nbsp;Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Министрите на регионалното развитие Николай Нанков и на вътрешните работи Валентин Радев обявиха, че са подали оставките си заедно с транспортния министър Ивайло Московски като знак, че носят политическа отговорност за тежката катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души. 

Нанков и Радев казаха това на извънредна пресконференция в Министерския съвет. Те обясниха, че Московски не присъства на пресконференцията, тъй като е в болнични.

Още в неделя изразихме нашата готовност да подадем нашите оставки и днес вече те са факт, депозирани са деловодството на МС, каза Нанков.

Така постъпваме в политическа партия ГЕРБ, носим политическа отговорност. След като се случи този инцидент, без да имаме персонална вина, но очевидно министерствата не са били в състояние да ни предпазят от тази трагедия, заяви Радев. 

Той допълни, че министрите са използвали последните пет дни по уговорка с премиера да предадат всичко необходимо на  следствието, „така всичко да е на светло и всички да са наясно какво се случва“.

Радев допусна, че „вероятно“ тримата министри носят и персонална вина. „Ние очевидно не сме организирали така работата в министерствата, така че да не се случи този инцидент“, призна той.

Нашата основна цел е справедливостта, декларира Нанков.

Валентин Радев отчете, че броят на тежките катастрофи е намалял до около 600 годишно, но по думите и на двамата броят им трябва да продължи да намалява „в геометрична прогресия“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 19 rate down comment 3
Alx
преди 5 години
Голяма работа, просто сменяме бушона и всичко остава по сатро му. Продължаваме с усвояването и престъпната небрежност, пък нека народа се трепе и плаща за това. Важното е всички производни на политическата система след 89г да живеят като крале.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още