IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Партията на Валери Симеонов решава да остане ли в управлението

Националният изпълнителен комитет на НФСБ се събира тази вечер в Бургас

17:10 | 01.09.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Националният изпълнителен комитет на НФСБ се събира в Бургас тази вечер, предаде Агенция „Фокус“. Очаква се късно тази вечер или утре да има резултати от съвещанието на националното ръководство на партията, която е част от коалицията „Обединени патриоти“. Лидерът на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов вчера съобщи за агенцията, че оставките на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски не са съгласувани с партията. Той даде пример и с бившия министър на здравеопазването Николай Петров, както и уволненията в Министерството на земеделието, храните и горите, които според него са били под „паважен натиск“.

Вицепремиерът обяснил, че не е чул никакви аргументи за уволненията на 3-мата министри и подчерта, че коалицията отдавна не функционира. Според него това не са оставки, а уволнения. По думите му Бойко Борисов ще оцелее, но не се знае дали и държавата ще оцелее. 

Лидерът на „Атака” и председател на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров обаче няма никакви възражения за оставките и заяви, че решението на премиера е правилно.

По-рано днес премиерът Борисов обяви, че в понеделник ГЕРБ ще обсъди с коалиционните си партньори кандидатурите за новите министри. За кандидатурите за нови министри министър-председателят каза, че има идеи и предложения, и те ще са от ГЕРБ, защото са от тяхната квота по коалиционното споразумение. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 5
Иван Митев
преди 5 години
В Република България много хора обвиняват правителството за възникнали щети без да зачитат истината, че съществената причина за тези щети е дейността на Централната банка да прилага парите без защита срещу щети от лева.При наличие на местната проява на разпространената в света държавна неправилност да няма защита срещу щети от парите, при всяко правителство нарастват страданията на хората. Замяната на министри запазва съществената причина за понасяните щети.Полезното поведение е да се помогне на правителството да разбере своята съдба на жертва на поведението на Централната банка и държавата да прекрати допусканата грешка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още