IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мария Габриел: През септември ще е готов Кодексът за дезинформацията онлайн

Фалшивите новини засягат всеки един от нас, засягат и демокрацията, каза еврокомисарят

10:52 | 02.09.18 г. 6
<p>
	<em>Снимка: ЕК</em></p>

Снимка: ЕК

През септември очаквам Кодексът за дезинформацията онлайн да бъде готов, каза днес във Варна еврокомисарят за цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел, която участва в 11-ия летен университет на младежката структура на ГЕРБ, който се провежда край Варна.

Тя уточни, че първата версия, която й е била представена, не е отговаряла на очакванията й. Очакваме много конкретни мерки за прозрачност, за борбата с фалшивите акаунти, за алгоритмите и начина, по който те оказват влияние върху нашия информиран избор, обясни еврокомисарят. 

Септември трябва да ми бъде представен окончателният вариант, а до октомври давам срок, шанс да се покаже, че можем да имаме резултат, каза Габриел и допълни, че ако това не се случи, си запазва правото през декември да излезе с анализ и да предложи следващи мерки, включително и такава от регулаторен характер.

Еврокомисарят обясни, че за няколко месеца са успели да вкарат в политическия дневен ред на Европа фалшивите новини и дезинформацията онлайн. Истината е, че фалшивите новини засягат всеки един от нас, засягат и демокрацията, като нейни устои и принципи, и най-негативното последствие е, че те рушат доверието, коментира тя.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 3 rate down comment 0
bgMan
преди 5 години
Дядо коледа не лъже никого.Възрастните лъжат децата с тоя измислен персонаж.Точно както днес една група хомо******** лъже целия свят с измислени теории и с фалшиви изследвания.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 3
khao
преди 5 години
После и дядо коледа, който лъже децата от век
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 13 rate down comment 2
bgMan
преди 5 години
Марио Габриело - първият дето трябва да бъде вкаран в затвора по този нов кодекс трябва да е Дж. Сорош заедно с 2/3 от всичките му служители и стипендианти, в това число и теб самата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 2
ABBA
преди 5 години
Едно време кукловодите се грижеха да имат монопол над вестниците.После, когато медиите станаха много, прокарваха дезинформацията и лъжите си чрез т.н. анализатори.Сега с интернет и тоя номер не върви - грижат се в момента да имат количествен монопол (включая този сайт).Явно е дошло и времето на тоталитарните закони..............
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 1
thehappyroger
преди 5 години
Изтокът и западът са двете страни на една и съща кирлива кретено-масонска монета, с кретено-масонските символчета по нея, която обективната реалност на Космоса следва да извади от обръщение следващите години на планетарни изменения, които ще променят тази мал0умна, бавно развиваща се в разума, егоистична, алчна, ограничена, потънала в илюзиите на матрицата на физическата реалност, триизмерна човешка култура.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
thehappyroger
преди 5 години
Целият кретено-масонски капитализъм е една огромна фалшива новина, която обективната реалност на Космоса следващите години следва да изтрие от архивите на Земята.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още