IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford спира да произвежда някои модели

Компанията ще се съсредоточи към по-печелившия бизнес с високопроходими коли

12:15 | 03.09.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ford Motor ще спре производството на някои модели в рамката на вече обявената от американския автомобилостроител реорганизация, съобщи Ройтерс, позовавайки се на в. "Таймс", пише БТА.

Според британското издание, което се позовава на източници, Ford ще престане да произвежда моделите Mondeo, Galaxy и S-Max и ще се съсредоточи към по-печелившия бизнес с високопроходими коли. Групата иска освен това да намали броя на концесионерите си. 

През юли президентът и главен изпълнителен директор на компанията Джим Хакет обяви, че Ford планира да отдели около 11 милиарда долара (9,47 милиарда евро) за преструктуриране на дейностите си в Европа.

Автомобилостроителят понесе загуба от 73 милиона долара на европейския пазар между април и юни и е изправен пред допълнителни предизвикателства, свързани с излизането на Великобритания от Европейския съюз, уточнява вестникът.

Анализатори на Morgan Stanley прогнозират, че е възможно Ford да съкрати до 12 процента от своите над 200 000 служители и че свиването на щата ще засегне главно Европа. Според "Таймс" възможно е преговорите за преструктурирането да продължат още няколко месеца и накрая компанията да реши да обедини европейските си дейности в съвместно дружество с някой от конкурентите си. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:18 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още