IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft сменя дизайна на Skype, махайки функцията Highlights

Функцията, наподобяваща Story на Instagram, не бе посрещната особено положително от потребителите на Skype

20:52 | 03.09.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската технологична компания Microsoft се е отказала да добави нова функция към своята платформа Skype, наречена Highlights ("Акценти"), наподобяваща функцията Story на Snapchat и Instagram, и вместо това отново залага на изчистения дизайн, съобщава CNBC.

Услугата за текстови съобщения и видео разговори заяви, че променя облика на мобилните и компютърни приложения на Skype, за да улесни навигацията и намирането на контакти, а част от тази стъпка е премахването на Highlights.

„През изминалата година проучихме няколко варианти за промени в дизайна“, заяви в блог публикация директорът по дизайна на Skype и Outlook Питър Скилман. "Обажданията станаха по-трудни за осъществяване и Highlights не намери положителна реакция сред повечето потребители".

Мобилната версия на приложението ще включва три бутона в долната част, с които ще се отварят чат прозореца, повикванията и контактите.

Компютърната версия измества тези бутони в горния ляв ъгъл.

Дизайнът на Skype беше променен в края на юни миналата година, когато компанията представи функцията Highlights. Tя не стана особено популярна сред потребителите, а разработчиците ѝ заявиха, че повечето хора предпочитат да използват приложението само за обаждания, видео разговори и съобщения.

Функцията Highlights е подобна на Story, предлагана от конкурентите Snapchat, Instagram и Messenger, при която потребителите могат да документират деня си в снимки и видеоклипове. Това съдържание остава активно за 24 часа, след което автоматично биват премахвани.

От компанията разработчик заявиха, че последната актуализация на приложението е само първото от още много през следващите няколко месеца.

Skype се бори да запази лидерството си на пазара за подобен тип платформи, докато конкуренцията в лицето на FaceTime, WhatsApp, Messenger и WeChat продължава да расте.

Според данни на Statista WhatsApp е водещото чат приложение с 1,5 млрд. месечно активни потребители, докато Skype разполага само с 300 млн. месечно активни потребители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 11 rate down comment 2
melon
преди 5 години
Уникална способност - да купиш за милиарди нещо добре работещо и изключително популяно и да го съсипеш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още