IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анализатори: Президентът няма политически ресурс, за да започне свой проект

Румен Радев се опитва да обедини в един образ всички опозиции в страната, което е невъзможно, смята Първан Симеонов

09:42 | 07.09.18 г. 1
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Румен Радев няма никакъв политически ресурс, за да започне свой проект, смятат анализатори. Според Румяна Коларова и Първан Симеонов той няма дори ресурс за ясно политическо противопоставяне, стана ясно от коментара им по bTV.

„Той говори като анализатор повече, отколкото като политик”, смята Коларова. Тя определи настоящата позиция на Радев като „ключов кадровик”, защото някои назначения не могат да минат без неговото съгласие, но не разполага с ресурс във външната политика, например.

„Радев експлоатира публичния образ и неговият екип произвежда едни поетични текстове, които имат високи качества, но така политика не се прави”, категорична е Коларова.

Според Първан Симеонов президентът се опитва да обедини в един образ всички опозиции в страната, което е невъзможно. „Той се опитва да каже на хората, разбира се деликатно, че ще имат вероятно възможност в идните години, през него, да мислят за промяна в политическия модел”, коментира Симеонов.

Коларова коментира, че не е възможно Радев да се превърне в обединител на опозициите в страната. „Всеки един опит да говориш от името на толкова разнолики и противопоставени политически субекти прилича на президента да го прави, но вътрешно това е куха работа. Няма как да стане това”, категорична е Коларова.

Според нея президентът разчита на „микромениджмънт”, като говори за отделните проблеми в държавата.

„Когато президентът реши да задълбае в тези проблеми, той трябва да посочи системният проблем, а не неговите микропроявления. Него го е страх да говори за протекция на властта, защото веднага ще се сетят за баща му. За клиентелните практики също, защото голяма част от клиентите на БСП са спонсорирали неговата кампания”, каза още Коларова.


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:10 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 1
крас
преди 5 години
Вместо с политика ПРЕЗИДНТА РАДЕВ от позицията която заема в обществото може да е ИНИЦИАТОР НА ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ КОИТО БИХА СЛОЖИЛИ НАЧАЛОТО КЪМ РЕФОРМИТЕ В ОБЩЕСТВОТО.Не е ли време ПРЕЗИДНЕТА ДА ИЗРАЗИ МНЕНИЕТО СИ ПО въпроси като :1/ Въвеждането на ЕЛЕКТРОННОТО УПРАВЛЕНИЕ с цел намаляне не само на АДМИНИСТРАТИВНИТЕ РАЗХОДИ , но и на КОРУПЦИЯТА!!2/ СМЯНА НА ПЛОСКИЯ ДАНЪК С ПРОГРЕСИВНО НАРАСТВАЩ ТАКЪВ!Плоския данък е за общества с преобладаваща средна класа , но не и за такива като нашето в която тя липсва и разделението на ПРИКАЗНО БОГАТИ и УБИЙСТВЕНО БЕДНИ е това което принуждава милиони българи да ИМИГРИРАТ напускайки Родината си!!3/ Както данъците , така и АДМИНИСТРАТИВНИТЕ НАКАЗАНИЯ да са съобразени с ДОХОДИНЕ , а не с норми наложени при общество от равнопоставени членове.4/ Премахване на принципа на СОЛИДАРНОСТТА и изграждането на ИНДИВИДУАЛНИ ПАРТИДИ на лицата участващи в ЗДРАВНАТА И ПЕНСИОННИ СИСТЕМИ. Задължително следва да се отчисляват ЗДРАВНИ И ПЕНСИОННИ ВНОСКИ ОТ ЗАПЛАТИТЕ на държавните служители , а не както сега БЮДЖЕТА и ДАНЪКОПЛАТЕЦА да плаща техните задължения.ЗДРАВНАТА КАСА ТРЯБВА ДА Е АНГАЖИРАНА С ПЛАЩАНИЯ САМО И ЕДИНСТВЕНО НА БОЛНИЧНИ ЗАВЕДЕНИЯ КОИТО СА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ!!!Всичко описано по горе е нещо което ако не бъде променено през идващите две години , ще доведе до масово напускане на държавата и обезлюдяване каквото ще се отрази фатално не само върху икономиката , но и върху всички системи в които са стълбове на държавността.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още