IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Барак Обама отправи критики към политиката на страха

Бившият президент призова избирателите да се мобилизират за изборите

08:30 | 09.09.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Бившият президент на САЩ Барак Обама призова снощи избиратели в Калифорния да се мобилизират за изборите, за да дадат властта в Конгреса на Демократическата партия, предаде Асошиейтед прес. Той порица политиката на страха на действащия президент Доналд Тръмп, без обаче да го назове поименно, отбелязва Франс прес. 

"Ние сме изправени пред труден момент", заяви Обама пред избиратели в Анахайм, район в щата Калифорния, който обикновено печелят демократите. На изборите в средата на мандата, които ще се проведат през ноември, "имаме възможност да върнем малко здрав разум в нашия политически живот".

"Ако не отговорим сега, нещата може да се влошат", предупреди бившият президент, призовавайки избирателите да изпратят ясен сигнал да се сложи край на "цикъла на гняв и разделение".

"Най-голямата заплаха за нашата демокрация не е един човек, а апатията и безразличието", подчерта Обама, цитиран от БТА.

Кратката и трезва реч контрастираше с изявленията му предишния ден в Илинойс, когато той отправи нападки срещу Тръмп въпреки американската традиция бивши президенти да не критикуват тези, които са ги заменили на поста.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Sakamano
преди 5 години
Благоговението ти пред Тръмпака отначало беше смешно, но след време взе да става леко притеснително. Крайно време е да смениш репертоара, че съвсем ще заприличаш на хаxaвeлник. Вече започнах да си те представям как бродиш по улиците като някой хaxо, говориш си сам и от време на време изкрещяваш: "Доналд е велик!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още